Trebuie sa aveti posibilitatea sa contestati executarea. Eu tocmai am citit la creanta ca trebuie sa fie certa adica "nu constituie obiectul unui litigiu (creanţe certe)"
[ link extern ]
Din pacate n-am timp sa caut prin lege care-i procedura contestarii executarii. Puteti sa introduceti o contestatie preliminara in termen, si pana la primul termen va documentati si o completati, sau angajati avocat daca sunteti convins ca este nelegala si netemeinica
Daca ati fost somat de ANAF, probabil trebuie sa existe procedura de contestare in codul de procedura fiscala.
Uitati niste exemple:
[ link extern ]
Daca cautati dupa cuvantul cheie: executare, gasiti "Contestaţie la executare silită". Nu stiu daca se poate invoca faptul ca creanta este in mod fals stabilita pe numele dumneavoastra
Ca sa contestati cheltuielile judiciare trebuie sa dovediti ca sunt nelegale si netemeinice. Prima dovada e ca nu exista motivarea acestora. E posibil sa fie si ilegale in functie de motivare... nu pot sa va indrum mai mult ca n-am experienta si arata ca o zi intreaga de munca si documentare :)
Un pic de ajutor:
am cautat in google: codul de procedura fiscala contestarea executarii
si gasit:
[ link extern ]
"Obiectul contestatiei constă în orice act de executare efectuat cu încălcarea prevederilor Codului de procedură fiscală de către organele de executare, precum şi refuzul organelor fiscale să îndeplinească un act de executare în condiţiile legii."
...adica daca executarea in sine nu e ilegala n-aveti ce contesta astfel
Eu cred conform literaturii de specialitate ca daca puteti demonstra ca sunt falsificate cheltuielile judiciare puteti chema in judecata autorii falsului in raspunderea delictuala (modelul e in link de mai sus), sa plateasca creanta in locul dumneavoastra
Atunci creanta nu e certa fiindca e supusa unui litigiu, deci instiintati executorul sa suspende executarea. Daca castigati litigiul il va executa pe cel care pierde procesul civil