avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum pot prelua contractele cu furnizorii in cazul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cum pot prelua contractele cu furnizorii in cazul executarii silite

Am adjudecat un apartament la o licitatie, am Actul de adjudecare care este actul meu de proprietate, am inscris proprietatea la OCPI, am declarant-o la primarie insa pana sa-i execut pe cei de acolo (nu vor sa iasa de bunavoie) au contestat executarea si au reusit suspendarea temporara a executarii. Deci nu am Procesul-verbal de punere in posesie iar cei de la Electrica si de la Gaze mi-l cer pentru preluarea contractului. Mentionez ca titularul contractului - unul din fostii proprietari, sotul este mort, iar facturile vin toate pe numele lui. Vreau sa preiau contractile si sa intrerup utilitatile deoarece eu le-am oferit si banii care ii dadeam executorului, si ajutor cu masina sa se mute si nu au vrut. Am vorbit cativa avocati si notari si nu mai au ce face doar lungesc timpul pana la executare cu aceste contestatii. Deci, vreau sa-i fortez cumva sa plece odata de acolo, sa intru in posesie. Ce pot face? Actul de proprietate in baza caruia se fac contracte cu furnizorii este Actul de adjudecare pe care il am, nu este procesul verbal de punere in posesie. Si, in cazul in care fostii nu vor sa achite datoria nici acel act nu-I poate forta sa plateasca datoria lasata in urma. Astept un raspuns. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel1978 , utilizator 13:05, 29 Iulie 2016
Daca au obtinut suspendarea executarii, nu aveti cum sa ii dati afara. Trebuie sa asteptati sa se termine litigiul. Chiar daca e doar tragere de timp, din punct de vedere legal nu aveti cum sa ii evacuati.
CristinaPaisa a scris:

Daca au obtinut suspendarea executarii, nu aveti cum sa ii dati afara. Trebuie sa asteptati sa se termine litigiul. Chiar daca e doar tragere de timp, din punct de vedere legal nu aveti cum sa ii evacuati.

Am inteles ca nu pot sa-i dau afara. Insa intrebam cum pot prelua contractile cu furnizorii fara Procesul-verbal de punere in posesie. Pentru ca aceasta nu inseamna ca ii execut. O sa astept sa se termine procesul pentru aceasta.
Imi mai raspunde si mie cineva aicio?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita. va rog , un raspuns! miluta1961 miluta1961 V-as ruga sa ma lamuriti si pe mine cu urmat. situatie: Am cumparat un apart. la licitatie pe 4 iulie. 2014. Pe 19 aug 2014 am primit actul de adjudecare, iar ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat la licitație un apartament cu succesiunea nedezbătută, motiv pentru care nu reușesc să evacuez moștenitorii. ce să fac, că nu mai știu? Gabriel1978 Gabriel1978 In mai 2016 am adjudecat un apartament la o licitatie. Apartamentul era scos la vanzare din 2012, pentru datorii mai vechi catre banca, in ianuarie 2015 unul ... (vezi toată discuția)
Contestatie la punerea in posesie miluta1961 miluta1961 Buna ziua! Apelez la profesionalismul si bunavointa dumneavoastra si va rog respectuos sa ma lamuriti si pe mine cu urmat. situatie: Am cumparat un apart. la ... (vezi toată discuția)