avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune sau furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune sau furt?

Aproape de locul unde am firma si-a construit casa un vecin nou. Sa ii spunem Dl. E. In apropiere de firma un alt vecin l-a recomandat ca electronist. Ca repara ca e baiat bun. Ca i-a reparat si lui cam tot ce era defect. Acestuia sa ii spunem Dl. V.
Dupa o perioada m-am intalnit intamplator cu Dl. E. Acesta a inceput sa spuna ca este electronist si repara de toate etc.
I-am spus ca in firma se mai strica din cand in cand cate ceva si as fi bucuros sa apelez la el, mai ales ca era foarte aproape.
Iar la concret chiar aveam de reparat un utilaj si un echipament mai mic. Ambele cu valoare mare, incat meritau reparate.
Dl. V a venit in firma, a vazut utilajul si a solicitat 1200 RON pentru piesele necesare. In paralel am dus acasa la el echipamentul care putea fi transportat. Si la acesta a solicitat 600 RON pentru piese.
Cumpararea pieselor urma sa le faca pe NET. Sunt site-uri unde se comanda. Atunci am solicitat sa fac personal plata, era mai simplu, plateam cu cardul firmei, luam acte pe plata, etc. Dar Dl. E, nu a fost de acord. A argumentat ca dumnealui are cont acolo si daca piesele nu sunt conforme el le poate schimba. Atunci mi-a parut cam cusuta cu ata alba explicatia dar nu ma asteptam ca cineva care locuieste la 100 m de firma sa ma pacaleasca.
Prima suma i-am dat-o personal la el acasa, in prezenta sotiei sale.
A doua suma am trimis sotia mea, deoarece nu puteam pleca din firma. Sotia mea s-a intalnit la poarta cu sotia dumnealui si i-a dat banii.
Reparatiile urmau sa se faca cum ajung piesele in posesia dumnealui. Cam 7 - 10 zile.

Au trecut 4 luni. Nu am vazut nici piesele nici echipamentul defect returnat, si nici de DL. E nu mai dau. Am dicutat cu DL. V care spune ca dupa primele 2 reparatii electronistul a procedat la fel. A luat bani de piese si nu a dat minic in schimb. Dar fiind sume mici vecinii nu isi bat capul cu el. Prefera ca pe viitor sa il evite.

L-am contactat telefonic pe DL. E. Care mi-a explicat politicos, ca eu de buna voie i-am dat banii si echipamentul, iar acum urmeaza ca el sa se achite de obligatii cand doreste dumnealui. Am convenit cu acesta sa il mai las 10 zile sa lucreze. Dupa 10 zile a mai solicitat 7. Trebuia sa ne intalnim si sa inchidem colaborarea. Eu sa achit manopera iar el sa returneze piesele si echipamentul reparat. Numai ca la ziua si ora stabilita (aleasa de Dl. E personal) Dl. E era plecat din localitate si nu ne-am intalnit.
Am solicitat telefonic returnarea echipamentului chiar nereparat (costa cam 7000 RON+TVA) dar insistentele mele au primit raspunsul cuvenit. Dl. E il va returna cand doreste el. Iar eu sa am grija sa vorbesc frumos cu dumnealui ca este sensibil, sa nu il grabesc sa nu il mai deranjez cu telefoanele. Ca imi inapoiaza dumnealui totul cand va dori domnia sa. Am ramas perplex.

Eu presupun ca echipamentul a fost demult vandut pe NET iar banii cheltuiti.

Desigur ca am sa fac plangere la politie. Intrebarea mea este? Ce incadrare poate lua? Furt? Inselaciune?
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2016
Bogdan1459, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:55, 24 Iulie 2016
Faceti plangere la politie in care detaliati succesiunea de fapte,indicati martorii si solicitati ca autoritatea competenta sa dispuna incadrarea
Puteti mentiona ca nu sunteti singurul pagubit,eventual mentionati si alte persoane care s-au confruntat cu acelasi comportament si astfel autoritatea va putea analiza si incadra corect fapta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare marfa-caz de garantie carabela_anca carabela_anca Ma poate ajuta cineva cu o baza legala pentru reevaluare marfa? Am marfa rezultata in urma inlocuirii unor piese defecte in caz de garantie acordata. Mai ... (vezi toată discuția)
Posibilitate returnare motostivuitior - persoana juridica AndreiBogdanG AndreiBogdanG Buna ziua, Am achizitionat un motostivuitor second hand de la o firma din judetul Mures si a venit cu defecte grave de functionare inca din prima zi. ... (vezi toată discuția)
Telefon in garantie - schimbat piesa defecta cu piesa veche xciprian xciprian Buna ziua, In urma cu 3 saptamani am predat in magazinul unui operator de telefonie mobila telefonul meu defect, dar in garantie, spre a fi trimis in ... (vezi toată discuția)