avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean ucrainean
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean ucrainean

Salut!

Lucrez intr-o firma cu sediul in Iasi care are administrator roman dar ca unic asociat are un cetatean ucrainean. Firma face parte dintr-un lant de firme din intreaga Europa si se ocupa cu vanzari prin telefon. Oamenii de la sediul central din Ucraina doresc ca delegatul lor care detine practic filiala din Romania, sa fie angajat cu contract de munca pe societatea din Romania.

Am studiat putin cerintele statului roman si mi se par extrem de stufoase. Avand in vedere ca la ONRC el apare ca unic asociat, nu ar putea fi o cale mai simpla pentru angajarea lui cu contract de munca in societatea pe care practic o detine?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:55, 25 Iulie 2016
Nu exista alta cale de angajare decat cea mentionata in OG 25/2014 , in Codul Muncii , respectiv HG 500/2011
Ok! Banuiam... M-ar ajuta foarte mult daca cineva care a trecut prin acest proces imi poate furniza niste tips. Multumesc!
OG 25/2014 instituie, ca regula generala pentru angajatori, obligatia de a obtine un aviz de angajare pentru a putea incadra in munca un strain si, in acelasi timp, stabileste situatiile in care strainii pot fi incadrati in munca fara aviz de angajare.
www.avocatnet.ro/content/art...

Opis document necesare obtinerii avizului
[ link extern ]

Alte detalii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean ucranian alsantcalsan alsantcalsan Buna ziua. Stiti cumva care sunt demersurile pentru angajarea unui cetatean ucrainian care nu are permis de sedere sau de munca ? M-ar interesa institutile la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! aș dori să mă lămuriți cu ceva. cetățean din ... Simona Diaa Simona Diaa Bună ziua! Aș dori să mă lămuriți cu ceva. Cetățean din Republica Moldova fiind, este legal să fiu angajat la o firmă în România neavând încă ... (vezi toată discuția)
Detasare (angajare) muncitori calificati din ucraina ingrid.ieletzky ingrid.ieletzky Buna ziua, Dorim sa detasam( daca nu se poate chiar sa angajam )10 muncitori calificati din Ucraina. Legea 344/2006 face referire la \"a) salariat detaşat pe ... (vezi toată discuția)