avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare (angajare) muncitori calificati din Ucraina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare (angajare) muncitori calificati din Ucraina

Buna ziua,
Dorim sa detasam( daca nu se poate chiar sa angajam )10 muncitori calificati din Ucraina. Legea 344/2006 face referire la "a) salariat detaşat pe teritoriul României - salariatul unui angajator stabilit pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, al Spaţiului Economic European sau pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene, care în mod normal lucrează într-un alt stat decât România, dar care este trimis să lucreze pentru o perioadă de timp limitată pe teritoriul României, atunci când angajatorul ia una dintre măsurile prevăzute la art. 4 alin. (1);
b) salariat detaşat de pe teritoriul României - salariatul unui angajator stabilit pe teritoriul României, care în mod normal lucrează în România, dar care este trimis să lucreze pentru o perioadă de timp limitată pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, al Spaţiului Economic European sau pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene, atunci când angajatorul ia una dintre măsurile prevăzute la art. 4 alin. (2);"
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns justificat la intrebarea : se poate face detasare in Romania din spatiul extracomunitar, respectiv Ucraina? Daca da,in ce conditii?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ingrid.ieletzky , utilizator 09:04, 14 August 2019
Se poate face detasare in Romania din spatiul extracomunitar, respectiv Ucraina.

Vedeti
OG 25/2014
[ link extern ]

aviz de angajare pentru lucrătorii detasati >> opis documente
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 13 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna dimineata,
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat detasat conform oug 28/2015 Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Legea 344/2006 a fost modificata prin OUG 15/2015. Potrivit noii reglementări, art. 3 stabilește: „(1) În sensul prezentei legi, termenii ... (vezi toată discuția)
Salariu minim ue angajat firma romania FDI FDI Buna ziua, Cum se procedeaza daca am salariati romani care lucreaza in diverse tari din UE, per proiecte de cate 5 sau sase saptamani? De ex am 4 salariati ... (vezi toată discuția)
Oug 28/30.06/2015 - detasat in belgia cristinnanicoleta cristinnanicoleta Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Sunt angajat la o firma din Romania si detasat cu formular A1 in Belgia.Ce drepturi ... (vezi toată discuția)