avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OUG 28/30.06/2015 - detasat in Belgia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OUG 28/30.06/2015 - detasat in Belgia

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
Sunt angajat la o firma din Romania si detasat cu formular A1 in Belgia.Ce drepturi salariale trebuie sa am,atat pe teritoriul Romaniei cat si al Belgiei?Cum se procedeaza cu cazarea,masa si transportul in detasare,daca primesc salariul minim pe economie in Belgia,este inclusa cazarea, masa si transportul?Multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 19 August 2015
In salariu nu este inclusa cazarea , masa si transportul.

Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Salariul trebuie sa fie salariul minim aplicabil pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, al Spaţiului Economic European sau pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene, pentru salariatul detaşat de pe teritoriul României.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare angajati straini in romania AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva informatii suplimentare in urmatoarea situatie: Angajati dintr-un stat membru UE vor fi detasati pentru ... (vezi toată discuția)
Salariu minim ue angajat firma romania FDI FDI Buna ziua, Cum se procedeaza daca am salariati romani care lucreaza in diverse tari din UE, per proiecte de cate 5 sau sase saptamani? De ex am 4 salariati ... (vezi toată discuția)
Roma1 VIRGIL31 VIRGIL31 Citez \"2.5. Regulamentul Roma I Pentru toate cazurile în care conducatorul auto profesionist îsi desfasoara activitatea, fie în sau din aria care este ... (vezi toată discuția)