avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ROMA1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ROMA1

Citez "2.5. Regulamentul Roma I
Pentru toate cazurile în care conducatorul auto profesionist îsi desfasoara
activitatea, fie în sau din aria care este de locul sau de munca obisnuit, sau în afara tarii unde este locul sau de munca obisnuit, dar fara a îndeplini conditiile de detasare, el va fi acoperit de prevederile Regulamentului Roma I (Regulamentul (CE) nr 593/2008). Contractul sau individual de munca va fi guvernate de legea tarii în care sau din care îsi desfasoara munca în mod obisnuit în timpul executarii contractului sau."

Intrebarile mele catre dvs sunt urmatoarele: 1. Care sunt conditiile de detasare? 2. Un sofer daca lucreaza in Comunitatea Europeana si nu face transporturi catre Romania si are garaj intr-o tara din Uniunea Europeana,poate sa ceara aplicarea regulamentului Roma1?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 11 Martie 2016
1. Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

2. Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.

3. Salariatul va primi salariul minim aplicabil pe teritoriul României pentru detaşarea pe teritoriul României, respectiv salariul minim aplicabil pe teritoriul unui stat membru UE, al Spaţiului Economic European sau pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene, pentru salariatul detaşat de pe teritoriul României

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim ue angajat firma romania FDI FDI Buna ziua, Cum se procedeaza daca am salariati romani care lucreaza in diverse tari din UE, per proiecte de cate 5 sau sase saptamani? De ex am 4 salariati ... (vezi toată discuția)
Legea 16 2017 vasilegabriel vasilegabriel Buna ziua , Ma puteti ajuta va rog sa inteleg exact art.12 din legea 16? Daca este dupa cum am inteles eu inseamna ca pt un lucrator detasat transfrintaluer ... (vezi toată discuția)
Detasare angajati straini in romania AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva informatii suplimentare in urmatoarea situatie: Angajati dintr-un stat membru UE vor fi detasati pentru ... (vezi toată discuția)