avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 16 2017
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 16 2017

Buna ziua ,
Ma puteti ajuta va rog sa inteleg exact art.12 din legea 16? Daca este dupa cum am inteles eu inseamna ca pt un lucrator detasat transfrintaluer in UE ii este mai favorabila legislatia din Ro. salar in tara,plata ore suplimentare,sporuri daca este cazul si indemnizatie de detasare conform hg 518. Pentru ca in orice tara din uniune se acorda salariul minim din tara respectiva si ore suplimentare , indemnizatia fiind oarecum obtionala. Multumesc ☺
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:35, 12 Martie 2018
Art.12 are doua situatii :
- În situaţia în care legislaţia statului membru sau a Confederaţiei Elveţiene, în care este stabilită întreprinderea respectiva, prevede condiţii de muncă mai favorabile, are prioritate legislaţia respectivă.

- În situaţia în care legislaţia română prevede condiţii de muncă mai favorabile decât condiţiile prevăzute în legislaţia statului membru sau a Confederaţiei Elveţiene, pe teritoriul căruia/căreia sunt detaşaţi lucrătorii români, are prioritate legislaţia română.

Asadar, se verifica care din cele doua legislatii este mai favorabila salariatului respectiv. Dupa ce se stabileste care lege este mai favorabila, atunci aceasta se va aplica.
Ma referam la cel de al doilea aliniat in care legislatia din romania este mai favorabila . Cel putin asa vad eu fata de cea din germania . Luata in calculcul doar indemnizatia de detasare 35 e × 2.5 intr-o luna este mai bine decat ce poate legislatia germana sa ofere ca sa numai zic pe perioada de 1 an . Sau inteleg eu gresit legislatia din tara ?
Dar daca cantariti valoarea drepturilor salariale primite ? Cum este ?
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dar este vb de toata legislatia romana (toate drepturile) vs cea germana nu numai de cea salariala . Iar in acest caz cred cea romana este mai favorabila.
Atunci ap[licati legislatia romana, daca o considerati mai favorabila decat cea germana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare vasilegabriel vasilegabriel Exista diferenta intre detasarea in tara si detasarea transfrontaliera (detasare in germania ) ? Multumesc (vezi toată discuția)
Lucratori detasati in strainatate - salariul brut(dari catre stat) ATB30 ATB30 Buna ziua, Am cativa lucratori angajati in SRL-ul local si doresc a-i reloca temporar in Germania pentru un proiect de executie finisaje cladiri. Va rog ... (vezi toată discuția)
Diurna in cazul detasarii transnationale Cosmi7 Cosmi7 Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: {n cazul detasarii unui angajat pe teritoriul altui stat, in speta Italia, diurna este considerata parte a ... (vezi toată discuția)