avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare

Exista diferenta intre detasarea in tara si detasarea transfrontaliera (detasare in germania ) ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:58, 13 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista diferenta ...

detașare transnațională - situația în care o întreprindere stabilită într-un stat membru sau pe teritoriul Confederației Elvețiene, în cadrul prestării de servicii transnaționale, detașează pe teritoriul altui stat membru salariați cu care are stabilite raporturi de muncă, în situațiile reglementate de art. 5 din Legea 16/2017.

detaşarea = actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.

Salariaţii detaşaţi de pe teritoriul României în cadrul prestării de servicii transnaţionale beneficiază de conditiile de munca generale specifice pietei muncii din statul in care au fost detasati , respectiv:
a) durata maximă a timpului de muncă şi durata minimă a repausului periodic;
b) durata minimă a concediilor anuale plătite;
c) salariul minim definit potrivit legii, inclusiv compensarea sau plata muncii suplimentare;
d) condiţiile de punere la dispoziţie a salariaţilor de către agenţii de muncă temporară;
e) sănătatea şi securitatea în muncă;
f) măsurile de protecţie aplicabile condiţiilor de muncă pentru femeile însărcinate sau pentru cele care au născut recent, precum şi pentru copii şi tineri;
g) egalitatea de tratament dintre bărbaţi şi femei, precum şi alte dispoziţii în materie de nediscriminare.
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
In timpul detasarii transfrontaliere se mai acorda diurna conform codului muncii si hg 518/95.sau se primeste doar salarul minim din tara in care esti detasat(germania)?
Vedeti acest raspuns
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare in strainatate vs detasare transnationala Geri2021 Geri2021 Buna ziua! Ati putea oare sa ma ajutati cu lamurirea unei situatii neclare privind [b]detasarea transnationala[/b] vs [b]delegarea externa[/b]? O firma ce ... (vezi toată discuția)
Muncă în altă țară cu contract în românia ElenaStef55 ElenaStef55 Bună seara, știți cumva dacă se poate lucra în altă țară din UE, chiar dacă angajatorul este în România și este vorba de un contract de muncă pe ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate Ana Ica Ana Ica Cat timp se poate lucra prin detasare in Germania ? Daca o persoana lucreaza de ani de zile in Germania si este platit in Romania cu salar minim mai poate fi ... (vezi toată discuția)