avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna in cazul detasarii transnationale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna in cazul detasarii transnationale

Buna ziua,

Va adresez urmatoarea intrebare:

{n cazul detasarii unui angajat pe teritoriul altui stat, in speta Italia, diurna este considerata parte a salariului minim? Va rog sa precizati si baza legala.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cosmi7 , utilizator 15:59, 13 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 16/2017
art. 2
(1) În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
....
f) salariul minim aplicabil pe teritoriul unui stat membru sau pe teritoriul Confederației Elvețiene, pentru salariatul detașat de pe teritoriul României este cel definit de legislația și/ori practica statului membru, altul decât România, sau Confederației Elvețiene, pe teritoriul căruia/căreia este detașat salariatul;
.....

Art. 6
Salariații detașați pe teritoriul României în cadrul prestării de servicii transnaționale beneficiază, indiferent de legea aplicabilă raportului de muncă, de condițiile de muncă prevăzute de legislația română și/sau de contractul colectiv de muncă încheiat la nivel sectorial, cu aplicabilitate extinsă la întreg sectorul de activitate, conform prevederilor legale, cu privire la:
.......
c) salariul minim definit potrivit art. 2 alin. (1) lit. e), inclusiv compensarea sau plata muncii suplimentare;
......

Art. 11.
Orice indemnizație specifică detașării transnaționale este considerată parte a salariului minim,
în măsura în care nu este acordată cu titlu de rambursare a cheltuielilor generate de detașare, respectiv cheltuielile de transport, cazare și masă.

Nici Legea si nici macar normele metodologice nu vin cu clarificari, lasand loc la interpretari ...
Daca in legislatia statului membru exita o prevedere cu privire la acest lucru, se aplica dispozitiile acelui stat, sa inteleg? ( alin(1) art.1 lit. f din Legea 16/2017)?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se aplica prevederea respectiva, daca salariul minim este cel definit de legislația și/ori practica statului membru,
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare vasilegabriel vasilegabriel Exista diferenta intre detasarea in tara si detasarea transfrontaliera (detasare in germania ) ? Multumesc (vezi toată discuția)
Delegare in strainatate vs detasare transnationala Geri2021 Geri2021 Buna ziua! Ati putea oare sa ma ajutati cu lamurirea unei situatii neclare privind [b]detasarea transnationala[/b] vs [b]delegarea externa[/b]? O firma ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt angajat al unei companii multinationale de servicii ... vconstantin85 vconstantin85 Buna ziua, Sunt angajat al unei companii multinationale de servicii petroliere. Sunt angajat pe filiala din Romania a acestei companii si am contract ... (vezi toată discuția)