avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim UE angajat firma Romania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim UE angajat firma Romania

Buna ziua,

Cum se procedeaza daca am salariati romani care lucreaza in diverse tari din UE, per proiecte de cate 5 sau sase saptamani?
De ex am 4 salariati care lucreaza in Germania 6 saptamani si salariu in RO 3000 lei si 3500(de incadrare) cum ii platesc? Stau 3 saptamani acasa apoi vor pleca 5 saptmani sa lucreze in Franta. Concediul anual cum il voi calcula?Am inteles ca exista o prevedere legala in acest sens(salariu min in tara in care vor lucra trebuie acordat potrivit acelei tari?) , care este legea?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:18, 23 Octombrie 2015
1. Directiva privind detasarea lucratorilor 96/71/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 16 decembrie 1996 prevede ca, in materie de salariu minim, conditiile de munca si de incadrare in munca garantate lucratorilor detasati sunt stabilite prin reglementarea statului membru gazda si/sau, in sectorul constructiilor, prin conventii colective declarate de generala aplicare in statul membru gazda.

2. Legea nr. 344/2006 privind detașarea salariaților în cadrul prestării de servicii transnaționale
Art.3
(1) În sensul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
.....
c) salariu minim - salariul minim aplicabil pe teritoriul României pentru salariatul detaşat pe teritoriul României, respectiv salariul minim aplicabil pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, al Spaţiului Economic European sau pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene, pentru salariatul detaşat de pe teritoriul României;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare (angajare) muncitori calificati din ucraina ingrid.ieletzky ingrid.ieletzky Buna ziua, Dorim sa detasam( daca nu se poate chiar sa angajam )10 muncitori calificati din Ucraina. Legea 344/2006 face referire la \"a) salariat detaşat pe ... (vezi toată discuția)
Diurna in cazul detasarii transnationale Cosmi7 Cosmi7 Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: {n cazul detasarii unui angajat pe teritoriul altui stat, in speta Italia, diurna este considerata parte a ... (vezi toată discuția)
Delegare in strainatate vs detasare transnationala Geri2021 Geri2021 Buna ziua! Ati putea oare sa ma ajutati cu lamurirea unei situatii neclare privind [b]detasarea transnationala[/b] vs [b]delegarea externa[/b]? O firma ce ... (vezi toată discuția)