Buna ziua,
Am deschis o microintreprindere (fara angajati) in ianuarie. Am facturat 500 lei in aprilie, si am depus D100 (trim 2) cu suma de 15 lei (3%) pentru impozitul pe venit.
Am descarcat programul pentru OP si foi de varsamant (OPFV2016), insa la Nr. de evidenta a platii pentru Decizia de impunere/PV imi da mesaj ca este invalid (am completat cu Nr. de evidenta generat in D100). Ce trebuie completat in acel camp (daca este necesar, sau se completeaza de personalul anaf)?
Am emis o factura si in martie, pentru care am depus in aprilie D100 (trim 1), insa nu am platit inca impozitul datorat ( tot 15 lei). Se poate face o singura foaie de varsamant pentru suma totala? sau trebuie sa fac separat pentru trimestrul 1 si trimestrul2, 2 foi de varsamant, 2 plati?
Daca nu am fost instiintat si nu am primit nicio decizie de impunere, sau alte instiintari, am ceva penalitati de plata la cei 15 lei neplatiti pe primul trimestru?
Cum pot proceda pentru a fi cu taxelel la zi?
Multumesc
Nu folositi (nu selectati deloc) treaba cu nr de evidenta a platii cand completati foaia de varsamant.
Cu aceeasi foaie de varsamant platiti impozitul microintreprindere pentru ambele trimestre, la total. Acolo se va pune problema de o penalitate.
Nu va anunta asa de repede. Dar o sa va anunte poate cand nu va veti astepta, daca nu platiti. E si suma mica.