avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna pentru CIM timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna pentru CIM timp partial

Unui angajat cu Contract de Munca cu timp partial - 1 zi / saptamana, 2ore / zi cate zile de concediu de odihna i se cuvin intr-un an?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:50, 25 Iulie 2016
1. Art. 106. C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

2. Art. 145. c.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
....

3. Asadar, timpul partial de munca stipulat in contractul individual de munca nu influenteaza durata concediului de odihna.

In speta, salariatul va putea beneficia de minim 20 de zile lucratoare de CO.
Dar vine la serviciu doar 12 zile pe an. Cand sa ii dau concediu 20 zile?
Asta este legea ... vine 1 zi/sapt , ceea ce ar inseamna 52 de zile pe an ... nu calculati la durata timpului de munca.

1 zi de munca pentru acea persoana = 1 zi / saptamana

1. - Cele 20 de zile incep la data cand intra in concediu de odihna (CO) si se termina dupa ce se scurg 20 de zile lucratoare.
- Adica daca intra in CO pe data de 1 iulie (si are 20 de zile lucratoare de CO), ultima zi de CO va fi pe 28 iulie.

2. Din punctul de vedere al angajatorului salariatul va lipsi efectiv numai 4 zile pe perioada de CO, restul fiind timpul sau liber, asa cum era si cand lucra 2 ore pe saptamana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu odihna adinamanuelacozma adinamanuelacozma Buna ziua! Am incheiat contract individual de munca part-time (10/sapt. a cate 2ore/zi). Angajatorul a trecut in c.i.m. ca-mi revin 5 zile lucratoare/an de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna, 4h/zi, 2 zile/saptamana rebecadam rebecadam Buna seara. As dori sa imi spuneti si mie la cate zile de concediu de odihna am dreptul, la un program part time, de 4h/zi, a cate 2 zile pe saptamana? ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Liviuomu Liviuomu Un salut cordial tuturor ! Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)