avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara major

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Dupa 20 de ani de casatorie am divortat.Avem un copil de 19 ani. La data divortului era elev, acum a intrat la facultate(cu taxa). In timpul anului scolar, tatal copilului, i-a dat bani atunci cand a vrut si cat a vrut. Pensie alimentara nu a vrut, abia in ultima saptamana de scoala mi-a spus sa-l dau in judecata ca el nu stie cat trebuie sa plateasca pensie alimentara. Nu are rost sa va spun ca are pensie si mai si munceste. In timpul anului scolar nu i-a dat bani copilului nici cat are pensia intr-o luna. Va intreb, acum ca e student poate primi pensie alimentara? Dar pentru perioada cat a fost elev, adica din urma, mai poate? Sa nu va spun ca nici nu stiu daca stie ca este student...
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: simisf , utilizator 22:07, 19 August 2009
Copilul major aflat în continuarea studiilor are dreptul de a primi pensie de întreţinere de la părinţii săi până la împlinirea vârstei de 25 ani sau 26 (în cazul studiilor superioare cu o durată mai mare de 5 ani). Jurisprudenţa a stabilit că dreptul la pensie de întreţinere al copilului devenit major şi aflat în continuarea studiilor trebuie stabilit de o instanţă judecătorească printr-o hotărâre judecatoreasca. Actiunea o promoveaza in justitie copilul major.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimetara copii majori admin12 admin12 Revin din nou pe acest forum pentru a va cere ajutorul.Am nevoie de un model de cerere pentru obtinerea pensiei alimentare pentru cei doi copii ai mei care au ... (vezi toată discuția)
Pina cind se plateste pensia de intretinera(pensia alimentara)? valeriamogos valeriamogos sotul meu are de platit pensie alimentara, conform instantei judecatoresti, pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de virsta de 25 ani. Ce se intimpla ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara andra29 andra29 daca am 23 de ani si sunt angazata mai primesc pensia alimentara? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)