avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

daca am 23 de ani si sunt angazata mai primesc pensia alimentara?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: andra29 , utilizator 16:45, 26 Martie 2009
O conditie necesara pentru ca sa primiti pensie de intretinere este sa va aflati in nevoie. Fiind angajata, aceasta conditie nu este indeplinita si nu aveti dreptul la pensie de intretinere, chiar daca va continuati studiile.
Buna ziua.Copilul beneficiază de pensie de întreţinere până la majorat, iar copilul major aflat în continuarea studiilor are dreptul de a primi pensie de întreţinere de la părinţii săi până la împlinirea vârstei de 25 ani sau 26 (în cazul studiilor superioare cu o durată mai mare de 5 ani). Jurisprudenţa a stabilit că dreptul la pensie de întreţinere al copilului devenit major şi aflat în continuarea studiilor trebuie stabilit de o instanţă judecătorească printr-o hotărâre, iar obligaţia de întreţinere a părinţilor faţă de copiii deveniţi majori încetează la terminarea studiilor ori a pregătirii profesionale a acestora, însă nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 de ani.
Urmati vreo forma de invatamant?

Da sunt in primul an la masterat, se ia in considerare aceasta forma? Dar ar mai fi o problema, tatal este plecat in Spania, a lucrat 4 ani trimitandu-mi o pensie de comun acord nefiind nevoie de hatarare judecatoareasca, in schimb acum nu mai vrea sa-mi trmita nimic spunadu+mi ca nu mai are de munca acolo cu toate ca inca sta acolo nefiind stabilit in Spania. Ce se poate face in acest caz?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna`ziua...v`as fi recunoscator daca ma puteti ajuta bacchanalia4all bacchanalia4all In cazul in care un fiu urmeaza o facultate la care s`a inscris cu acordul parintilor exista o lege prin care parinti sunt obligati sa`i ofere fiului ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pt.un adolescent de 21 de ani Tyrol1978 Tyrol1978 Buna ziua!Am si eu o intrebare,si as vrea sa ma lamuriti si pe mine.Daca un adolescent de 21 de ani ,urmeaza cursurile unui liceu particular ,tatal lui poate ... (vezi toată discuția)
Pina cind se plateste pensia de intretinera(pensia alimentara)? valeriamogos valeriamogos sotul meu are de platit pensie alimentara, conform instantei judecatoresti, pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de virsta de 25 ani. Ce se intimpla ... (vezi toată discuția)