avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL

O tanara a nascut un copil in octombrie 2014. In octombrie anul acesta ar fi trebuit sa inceapa serviciul dar intre timp a ramas din nou gravida si v-a naste probabil in jurul datei de 1 octombrie. De ce venituri v-a beneficia in viitorii 2 ani avind in vedere ca pentru primul copil a beneficiat de 850 ron venitul ei si 200 ron alocatia copilului si ce acte v-or trebui depuse si unde? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 26 Iulie 2016
1. In materialul postat pe "Documente utile" scrie:
Dacă o persoană se află în plată cu indemnizaţie pentru creştere copil şi a născut un alt copil, pentru prelungirea concediului se întocmeşte dosar nou.

2. - Se intocmeste un dosar nou dar care va cuprinde cererea tip, copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si dovada de prelungire a suspendarii contractului individual de munca (CIM).
- Nu se precizeaza ca se depune un alt rand al acelorasi documente care au fost depuse la acordarea indemnizatiei pentru primul copil.
- Veniturile sunt aceleasi, CI ale parintilor sunt aceleasi( daca nu s-au preschimbat).
Nu cred ca am mentionat altceva decat scrie acolo ..... asa ca v-am demonstrat ca ANPIS spune asa ceva .

Este un document care inca apare pe acel link ... in acceptiunea "dosar nou" sunt deja cateva AJPIS-uri care solicita din nou toate documentele.

De ce ? ... greu de dat un raspuns , asa cum si ITM-urile nu au o practica unitara cu toate ca au instructiuni primite daca nu saptamanal/lunar , tot asa si aceste institutii pot avea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pt.cresterea copilului al doilea sandor57 sandor57 Buna ziua! Am un copil de un an si 10 luni si sunt gravida in luna a IX-a.Ce fel de acte si cand si unde trebuie sa inaintez pentru a beneficia de concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere al doilea copil danavisan danavisan Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Primul copil implineste 2 ani pe 14 iunie 2012, la data de 15.06.2011 se naste al doilea copil/. Pentru ca pe ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil + nastere noua Anacrsitina Anacrsitina Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema .O salariata cu contract suspendat pentru crestere copil pana la 2 ani,a nascut iar,concediile medicale de ... (vezi toată discuția)