avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sopron versus hala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sopron versus hala

Cum pot sa fac dovada faptului ca la adresa vecinilor mei este construita o hala de 600 mp si nu un sopron asa cum scrie in autorizatia eliberata de primarie.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:02, 5 Septembrie 2016
Cu siguranta sa nu mai faca galagie ,lucru care nu se poate intimpla atita timp cit lucreaza nonstop fara orar,cu rude ,prieteni ,zilieri,si mai ales nu folosesc hala doar ca si depozit :uneori repara masini sau utilaje,altadata le vopsec ,spala tractoare ,taie cu flexul de dimineata pina seara, depoziteaza cantitati imense de azot in curte (mai urmeza sa patim ca la Mihailesti).Toate aceste lucruri nu s-ar intimpla daca acesta hala nu ar exista ,ea a fost construita ca si anexa gospodareasca in acte ,pentru care nu e nevoie de acordul vecinilor sau de prea multe aprobari (sustin primarul si referentul de la urbanism ). De aceea punctul de la care trebuie sa plec in instanta este ca nu este o anexa gospodareasca ,a fost gindita si construita ca parc de masini si utilaje agricole cu ajutorul fostului viceprimar care si-a lasat fiul pe acelasi post (doar regii mai isi pun copii pe tron ! si la Sofronea jud Arad din cauza minoritatii maghiare care au votat fiul in locul mamei ).
Am facut o adresa si la Inspectoratul Judetean in constructii si am primit acelasi raspuns :este in regula ,au trimis primariei Sofronea o adresa sa verifice ei! Uimitor ca nu au trimis un inspector sa verifice ,au trimis primaria sa se autoverifice si sa-si dea nota !Ar fi fost culmea sa spuna ca nu e in regula .
Directia Agricola ai tine in brate ,ca ei dau autorizatii de depozit pe proprie raspundere,si la o discutie aproape amicala cu seful de acolo (asa i sa adresat doamna secretara) mi s-a spus ca poti sa tii cite utilaje ai unde vrei ca nu este nici o lege care sa te ingradeasca ,poti sa deranjezi si sa te invirti cu ele cum vrei ,azi ai 5 maine 20 ,nu conteaza !
Ma gindesc sa merg in audienta la Consiliul Judetean Arad ,care are seful in opozitie cu Primaria Sofronea si sa fac si presa sa intervina ,nu pot sa cred ca in urma cu 50 de ani statiunile de mecanizare erau la un km de localitate si acum legea zice ca pot sa faca ce vor la 20 de metri de casele oamenilor .Vorba vine ,legea,ca am gasit ordinul 119/2014 care mentioneaza ca depozitele de cereale se construiesc la 200 de metri de localitati .De aici dorinta noastra de a dovedi ca nu este un sopron ,a anula autorizatia de construire data ilegal si instanta sa hotarasca ce e defacut ,ca dupa proverbul un prost arunca o piatra in balta si 10 destepti nu o pot scoate ,banii multi pe mina prostilor sint periculosi .
Am discutat si cu alt referent de urbanism din alta localitate si sugestia era sa ma adresez instantei ,ca se judeca pe lege ,care nu a fost respectata . Mai ale procentul de ocupare a terenului . Va multumesc pentru opinii !
Da, am inteles. Ramane valabil raspunsul meu anterior, la care as mai putea adauga o actiune in instanta civila cu privire la respectarea bunei vecinatati.

Articolul 603
Regulile privind protecţia mediului şi buna vecinătate
Dreptul de proprietate obligă la respectarea sarcinilor privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinătăţi, precum şi la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului.

Articolul 630
Depăşirea inconvenientelor normale ale vecinătăţii
(1) Dacă proprietarul cauzează, prin exercitarea dreptului său, inconveniente mai mari decât cele normale în relaţiile de vecinătate, instanţa de judecată poate, din considerente de echitate, să îl oblige la despăgubiri în folosul celui vătămat, precum şi la restabilirea situaţiei anterioare atunci când acest lucru este posibil.
(2) În cazul în care prejudiciul cauzat ar fi minor în raport cu necesitatea sau utilitatea desfăşurării activităţii prejudiciabile de către proprietar, instanţa va putea încuviinţa desfăşurarea acelei activităţi. Cel prejudiciat va avea însă dreptul la despăgubiri.
(3) Dacă prejudiciul este iminent sau foarte probabil, instanţa poate să încuviinţeze, pe cale de ordonanţă preşedinţială, măsurile necesare pentru prevenirea pagubei.

Pentru mai mult de atat, puteti gasi probabil solutii doar printr-o analiza in concret si cu suport juridic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
Eu v-as sugera si o sesizare catre ITM, ati scris ca de fapt e depozit de cereale si in plus mai au si azotul ala acolo.
Daca in realitate e depozit de cereale si e folosit de o firma care are in obiectul de activitate depozitarea / comercializarea cerealelor, nu pot functiona fara atestarea de catre INSEMEX Petrosani a acelui spatiu in privinta riscului de explozii provocate de prafurile combustibile care se formeaza in orice astfel de depozit. Cu siguranta inspectorii ITM nu vor ignora reclamatia dvs.
va multumesc ,la asta nu m-as fi gindit !
Va multumesc inca o data pt suport ,si vreau sa intreb doar atit : daca fac o cerere in instanta sa fie numit un expert in constructii neutru cum se obisnuieste ,sa faca o expertiza a cladirii ,ca se vede din satelit ,damite de pe drum (daca aveti curiozitatea dati in google map sofronea 619 ),credeti ca as avea macar punctul de plecare pentru a dovedi reaua intentie ,si chiar inducerea in eroare in mod intentionat a organismelor statului?O expertiza ,asa costisitoare cum este ar face lumina cu ce ma invecinez :sopron sau hala.

Alte discuții în legătură

Aviz apoi autorizatie isu? TuRa TuRa Buna ziua! Lucrez la o firma iar de curand s-a construit o noua hala. Deocamdata este goala(sunt depozitati doar cativa paleti) si urmeaza a se folosi ca hala ... (vezi toată discuția)
Demolare constructie omv22 omv22 Am obtinut in instanta anularea definitiva a unei autorizatii de constructii a unei societati comerciale care a ridicat edificiul langa locuinta mea fara a ... (vezi toată discuția)
Langa casa mea un vecin a construit o hală auto neavând autorizație ... AlinaD. AlinaD. Langa casa mea un vecin a construit o hală auto neavând autorizație de construire, apoi a trecut-o în acte ca fiind anexa gospodărească (garaj) dar el ... (vezi toată discuția)