avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributivitate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributivitate

Din anul 2016 se retine CAS si din indemnizatia de consilier local?
Cel mai recent răspuns: Haimi , utilizator 17:19, 26 Iulie 2016
Va referiti la contributia pentru pensie (CAS) sau la contributia pentru sanatate (CASS)?
ART. 76 Cod Fiscal - Definirea veniturilor din salarii și asimilate salariilor

(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani și/sau în natură obținute de o persoană fizică rezidentă ori nerezidentă ce desfășoară o activitate în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detașare sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă acordate persoanelor care obțin venituri din salarii și asimilate salariilor.

(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică și următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:

a) indemnizațiile din activități desfășurate ca urmare a unei funcții de demnitate publică, stabilite potrivit legii;
..............

Consilierul local fiind functie de demnitate publica,indemnizatiile obtinute de acestia intra sub incidenta prevederii art 76 al(2)lit. a .Cod Fiscal in ceea ce priveste contributiile.

Mai multe detalii gasiti pe :infoinstitutii.ro Contributii sociale obligatorii in 2016 pentru consilierii locali
Va multumesc.
Da, m-am referit la CAS, pentru recalcularea pensiei, dar am primit deja un raspuns afirmativ. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical robertaarmena robertaarmena Buna ziua! Zilele de concediu medical se adauga la stagiul de cotizare in vederea stabilirii pensiei de limita de varsta?Daca da, ma puteti ajuta cu un numar ... (vezi toată discuția)
Venituri din activitati de zilier miikyy miikyy Lucrez la o firma cu contract de munca, norma intreaga de 5 ani. In paralel desfasor activitati ca zilier, prepar si livrez mancare unui birou zilnic, si sunt ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor pentru concediul medical laura25gabi laura25gabi Buna ziua, Am o intrebare : un angajat care pe luna aprilie figureaza cu zilele de 1-4 la serviciu , dupa care 5-14 este in concediu medical pt boala ... (vezi toată discuția)