avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu Crestere Copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu Crestere Copil

Buna,as avea nevoie de un sfat sau de o indrumare la dumneavoastra...Momentan sunt in ccc,bebe are 1 an si 7 luni,si sunt insarcinata din nou,DPN 15 noiembrie.. Problema e urmatoarea : am sunat la firma pentru a anunta sarcina,si dupa multe cautari,am aflat ca magazinul s-a inchis,nu mai functioneaza,si acum recent ,luna aceasta firma a fost trecuta la finante INACTIVA...Acum problema mea este : eu cum mai beneficiez de ccc din noiembrie?sau nu mai am acest drept?Unde as putea sa ma duc sa vad? Ce trebuie facut?Am decizia cu care am intrat in ccc cu bebe de 1 an si 7 luni...Multumesc anticipat .O zi frumoasa
Societatea chiar daca este inactiva, ea mai exista ...situatie in care vi se pot completa documentele necesare pentru intrarea in CCC.
Buna,si uitasem sa precizez,ca contabila a plecat de la firma de mult..iar administratorul e cam greu de dat de el..magazinul era la tara (la sat )si nu am reusit sa dau de el ..eu oare cum ar trebui sa procedez? Va rog daca se poate sa imi raspundeti...cam ce pasi ar trebui sa urmez..stau departe de agentia de munca (sa merg sa ma interesez + plus bebele in brate + burta ) scuze pentru poveste..dar incerc sa aflu ceva si eu mai din timp..la ajps nu raspunde nimeni la telefon... Multumesc pentru raspuns
1. - Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu aceea pentru CCC1.

2. Va prezentati la Primarie sau la AJPIS cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si completati cererea tip pentru indemnizatia pentru CCC2.

3. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC2 trebuie sa demonstrati ca nu aveti venituri din salarii, adica aveti contractul individual de munca (CIM) incetat sau suspendat.
- Daca decizia de suspendare a CIM depusa la dosarul pentru CCC1 nu este suficienta dati o declaratie prin care spuneti ca nu aveti venituri din salarii si povestiti acolo ce s-a intamplat (ca nu aveti cu cine sa vorbiti la firma deoarece este inactiva si nu puteti lua legatura cu patronul).
- S-ar putea sa va ceara o adeverinta de la ANAF ca nu aveti venituri.

4. Pentru un raspuns oficial puteti pune intrebarea si la ANPIS, pe: www.prestatiisociale.ro/contact
Multumesc frumos pentru raspuns...O zi frumoasa !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu tata cand mama se afla in cc1 si este insarcinata din nou. mamica_monica mamica_monica Buna ziua, In decembrie 2014 am nascut si am ales concediul de crestere al copilului cu durata de 2 ani, urmand ca eu sa stau acasa 1 an si 11 luni, iar sotul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru al doilea copil!! Corina271 Corina271 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei neclaritati pentru ca nimeni nu a stiut sa ma ajute Sotul este in concediu crestere copil si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie ccc2 ancamaria88 ancamaria88 Buna ziua, Momentan sunt in CCC1 pana in ianuarie 2014, la inceputul lunii noiembrie 2013 voi naste al doilea copil, urmand ca in lunile noiembrie- decembrie ... (vezi toată discuția)