avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raport zilnic casa marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raport zilnic casa marcat

se mai intocmeste si monetar in cazul in care se scoate rapotul zilnic la casa de marcat?
daca da ce lege reglementeaza acesata?#-o
Cel mai recent răspuns: al3x90 , utilizator 16:38, 25 Iulie 2013
Intr-adevar monetarul nu mai este obligatoriu.
Dar in practica, eu recomand folosirea acestuia, deoarece sunt situatii cand orarul unor societati comerciale, ce desfasoara activitati de vanzare cu amanuntul, solicita existenta a doua schimburi sau chiar daca este un singur schimb, cel care preda banii la casierie, trebuie sa aiba dovada depunerii banilor, ceea ce pe raportul fiscal nu poate fi trecut.
Din experienta, va spun ca au fost situatii cand gestionarul, neavand semnatura celui caruia i-a predat banii, a fost bun de plata.
Monetarul nu este obligatoriu. Chiar domnii de la Garda Financiara m au lamurit in acest sens.
Si eu am spus acelasi lucru, doar ca recomand folosirea acestuia pentru a evita anumite probleme interne ce se pot ivi.
flipi a scris:

Monetarul nu este obligatoriu. Chiar domnii de la Garda Financiara m au lamurit in acest sens.


In cazul PFA sau SRL cu unic asociat in care acesta este si gestionar si casier putem accepta ca monetarul (eu prefer chitanta ca document care sa dovedeasca predarea-primirea banilor) nu este necesar. Dar, in cazul in care casierul si gestionarul sunt persoane diferite, daca nu se intocmeste monetar sau chitanta ce dovada are gestionarul ca a predat banii casierului?
nu este obligatoriu...insa pentru depunerea banilor la caserie este nevoie sa se emita chitanta

Alte discuții în legătură

Monetar nicolpa nicolpa Monetaru mai este obligatoriu?Din cate stiu nu dar in aceste conditii pe baza a ce se predau banii?Pe baza de dispozitie de incasare? (vezi toată discuția)
Acte contabile pfa sorinnell sorinnell buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)
Bună seara, lucrez la o firmă cu încasări destul de mari ... Vulpishor Vulpishor Bună seara, lucrez la o firmă cu încasări destul de mari zilnic, seara când predau banii ii predau in baza z ului scos din casa de marcat, întrebarea mea ... (vezi toată discuția)