Buna ziua,
de mai multi ani de zile mama mea isi bate joc efectiv de tatal meu grav bolnav cardiac cu diagnostic de angina pectorala severa, cu 6 stenturi si indicatie de by pass. Este obsedata ca acesta o inseala, desi el nici nu iese singur din casa de 10 ani de zile, nici nu a fost vreodata un barbat care sa isi insele nevasta. Il bate pana il umple de sange, i-a interzis contactul cu oricine din exteriorul casei, inclusiv cu noi copiii, ii aduce acuzatii sexuale de toate tipurile inclusiv de incest fiindca singurele persoane cu care bietu tata se vede suntem noi copiii lor, si zi si noapte il tortureaza, interzicandu-i chiar sa tinem legatura telefonic ori prin internet. Ziua il obliga sa munceasca desi are dureri de inima iar dimineata il taraste jos din pat tragandu-l de par. Acesta se teme sa anunte politia deoarece il ameninta cu moartea sau il ameninta ca ii va inscena diverse lucruri, iar pe noi copiii ei adulti si pe copiii nostri adolescenti, ne ameninta cu tot ce stie despre noi ca nu care cumva sa ajunga sa raspunda pentru faptele ei. Exista inregistrari filmate si vocale cu o parte din abuzurile violente asupra tatalui meu, exista fotografii si marturii, exista si inregistrari in care ameninta cu moartea. Va rog sa ma ajutati cu un sfat urgent, nu dispun de bani pentru avocati. Casa in care tatal meu locuieste este pe numele amandurora. Aici locuieste si sora mea cu baietelul ei, fiind mama singura. Si pe ei ii violenteaza si ii supune unui tratament asemanator. Mai exista o casa la tara tot pe numele ambilor parinti.
Si cine face mancare, cine il ingrijeste pe tatal dvs? Cine realizeaza venit in casa? Daca doar tatal acesta poate sa nu-i mai dea banii mamei, sa il ajute fiica daca tot stau impreuna sa se gospodareasca doar ei. Poate ca asa mama dvs.va realiza ca trebuie sa o lase mai moale cu acuzatiile nefondate. Comportamentul violent al dumneaei ar trebui sa fie tratat, altfel poate pe termen lung sa va aduca alte surprize facand rau celor din jur sau chiar siesi. Nu cred ca veti reusi sa obtineti ordinul de restrictie decat daca demonstrati in instanta ca viata tatalui dvs. este in pericol. Daca locuinta este cumparata de ambii parinti, mama dvs. poate motiva ca ea locuieste in jumatatea sa de casa, astfel ca nu o poate da nimeni afara din proprietatea sa. Faceti un consiliu de familie, incercati dvs. copiii sa-i explicati mamei ca deja a prea de tot, ca o vorbeste lumea, ca va face de rusine, ori ca la varsta lor(banuiesc inaintata) e normal si firesc sa aiba alte comportamente, civilizate, bazate pe respect si sprijin moral.
Ordin de restrictie
deeana
Ma poate ajuta cineva,va rog?
Problema mea e urmatoatea: mama mea a divortat da tata acum aproximativ 2 ani insa locuiesc la tara in aceeasi casa, partajul nu ... (vezi toată discuția)