avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Traiesc in concubinaj de 16 ani cu tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Traiesc in concubinaj de 16 ani cu tatăl copiilor ...

Buna seara! Traiesc in concubinaj de 16 ani cu tatăl copiilor mei. Avem 2 băieți împreună,unul de 4 ani si celalalt de 1 an jumate. De cand a aparut al doilea copil ,partenerul meu s a schimbat in rau, adica violent cu mine ,.Vreau sa pun punct relației noastre, dar el ma amenința că imi i a copiii ,eu locuiesc la părinții mei,dar ei nu au acte pe casa...adica nu am nici o proprietate, deocamdată sunt încă în creștere copil până la 2 ani.....exista posibilitatea sa mi i a copiii? Ma atinge unde ma doare cel mai tare,el de plecat nu pleaca,nu mai pot sa stau asa cu el doar pt copii, cel mare plânge mereu cand ne certam si tatăl lui devine violent,chiar nu mai pot.,va scriu cu lacrimi în ochi.Mentionez ca , copiii sunt trecuți pe numele lui
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:17, 22 Septembrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa fiti proprietar doamna, trebuie sa aveti un loc decent unde sa stati cu copiii. Nu va ia nimeni copiii.
Dati-l afara, daca părinții stau cu dvs, sa îl de ei.
Dacă nu vrea sa plece si ni găsiți pe nimeni care fizic sa îl dea afară, va trebui sa apelati la calea legală și sa cereti evacuarea lui.
Mai aveti varianta sa chemati politia cand e violent, sa cereti un ordin de restricție si protectie si evacuarea lui cu această ocazie.
Va trebui ca cat de repede, sa va adresați judecătoriei si sa cereti ca locuinta copiilor sa fie stabilită la dvs si sa cereti pensie de întreținere de la tata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va temeti de violentele lui verbale sau chiar fizice. Dupa vi s a aratat deja solutia este emiterea unui ordin de protectie cu evacuarea lui.

Cu cat va hotarati mai repede cu atat va fi mai bine pt copii (care nu mai traiesc in atmosfera tensionata din casa, riscand chiar sa copieze comportamentul tatalui) dar si pt dvs. Nu aveti de ce va teme caci aveti sprijinul parintilor in cresterea copiilor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereţi ordin de protecţie şi, dacă vă loveşte cu urme, scoateţi certificat medical de la medicina legală, pe lângă o plângere penală.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, varianta cu ordinul de protectie ar fi una utila.
Aveti insa nevoie si de probe.
Nu are șanse reale sa obțină el minorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am introdus cerere de divort in oct 2020, din culpa ... Simona Diaconu Simona Diaconu Buna ziua, am introdus cerere de divort in oct 2020, din culpa comuna. In dec 2021 s-a finalizat, in mare parte eu avand castig de cauza (copii minori cu ... (vezi toată discuția)
Evacuare concubin eu19788 eu19788 Bună seara. Concubinul soacrei, poate fi evacuat,... dacă la locuința respectivă vorbim de un contract de întreținere cu clauză de abitație viageră ... (vezi toată discuția)
Divort impotriva vointei partenerului alexandra75 alexandra75 Hello, Sunt casatorita de 10 ani si avem impreuna un copil. De cand ne-am casatorit stam impreuna cu parintii mei. Nu am contribuit in toti acesti ani la ... (vezi toată discuția)