avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... renuntarea la custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

renuntarea la custodie

Buna seara! Am si eu o intrebare, sau mai multe, poate ma puteti ajuta cu un raspuns.
Sunt divortata de 3 ani, iar in urma divortului singurul copil al meu si al sotului meu a ramas in custodia mea( la dorinta lui).
Acum locuiesc in Norvegia de mai mult de un an, am cunoscut un barbat care vrea sa se casatoreasca cu mine, iar copilul merge in vacanta de vara la tatal lui, in vizita. Problema mea e ca baiatul meu nu-l place pe viitorul meu sot, desi acesta este un om foarte bun si are grija sa ne asigure tot ceea ce ne trebuie. Poate ca din cauza ca nu este tatal lui, presupun....
In plus, este foarte incapatanat si aproape niciodata nu face ceea ce il rugam noi sa faca, decat daca ii repetam asta de n ori.:( La scoala are rezultate slabe pentru ca nu vrea sa vorbeasca limba norvegiana, atat cat se pricepe, si temele si le face folosind un translator online.
Azi am avut o discutie cu el si i-am spus ca daca, considera ca o sa ii fie mai bine langa tatal lui, si ca daca crede ca niciodata nu o sa se descurce cu limba norvegiana, eu pot sa renunt la custodie.
Il iubesc mai mult decat orice pe lume, din motivul acesta l-am luat in custodie oricat de greu mi-a fost. Dar e dureros sa vezi cum propriul tau copil, pentru care te-ai sacrificat atata timp, iti reproseaza atatea....:(
Curand o sa implineasca 15 ani, m-as fi asteptat sa gandesca mai bine, dar el tocmai mi-a spus azi ca l-am luat cu mine ,,doar ca sa il despart de familie'', si nu ca sa aiba o viata mai buna.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca exista posibilitatea sa renunt la custodie in favoarea tatalui, asta in cazul cand el nu va vrea sa mai locuiasca aici, cu mine. Si daca pot face asta fara sa ma intorc in tara.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: flytosky , utilizator 15:15, 20 August 2009
vorbiti cu fostul sot sa ceara el reincredintarea minorului ,pentru ca numai asa poate copilul dvs. sa ramana la el.
Multumesc frumos pentru raspuns. O zi frumoasa va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O hartie,care poate schimba viata unei fetite maria.monica38 maria.monica38 Suntem in Norvegia de un an,eu fetita din prima casatorie,si actualul meu sot. Acum ne-am reinnoit cerea la politia din Norvegia,ptr a ramane aici ... (vezi toată discuția)
Asistenta sociala din norvegia a luat copilul Corbuletz Corbuletz Buna ziua, Va scriu deoarece am un copil cu o fata din america centrala, de care am divortat de comun acord in luna Iulie anul 2014, fiind casatoriti din ... (vezi toată discuția)
Ajutor,sunt in norvegia cu copilul vreau sa ne intoarcem in tara! dismissed dismissed Sunt in Norvegia cu copilul minor. In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat. Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul ... (vezi toată discuția)