avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exceptia lipsei coparticiparii procesuale pasive
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Exceptia lipsei coparticiparii procesuale pasive

Asa cum am mai scris in intrebarile mele, este vorba despre o cladire situata pe un teren revendicat ilegal si vandut unui alt cetatean.
Am deschis proces pentru anularea actului de vanzare-cumparare avand ca parti doar proprietarul cladirii si actualul proprietar al terenului.
Instanta a invocat din oficiu exceptia lipsei coparticiparii procesuale a vanzatorului si a inchis dosarul prin decizie definitiva.

Avand in vedere ca decizia definitiva se poate interveni si introduce si vanzatorul in proces astfel incat sa nu se mai reia tot procesul?
O luaţi de la capăt. :(
Inainte de a fi pronunţat soluţia de mai sus, instanţa trebuie să fi pus in discuţia părţilor necesitatea introducerii altor persoane in proces. Acela a fost momentul în care ar fi fost preferabil să fiţi ...pe fază.
Daca aveti o hotarare definitiva nu mai puteti introduce vanzatorul in cauza,pe de alta parte daca a pronuntat o hotarare definitiva si a invocat din oficiu exceptia lipsei coparticiparii procesuale pasive a vanzatorului ptr.evictiune, trebuie sa formulati un nou proces cu vanzatorul in calitate de parat care sa raspunda ptr.evictiune.
Buna ziua, din pacate nu a existat acel moment. Practic procesul s-a judecat la instanta anterioara, iar cumparatorul s-a aparat prin autoritatea de lucru judecat, deoarece reprezentantii primariei au mai dat odata in judecata pe vanzator si cumparator, numai ca nu au combatut in nici un fel calitatea de buna credinta a celor 2, in conditiile in care au tranzactionat cu buna stiinta terenul de sub cladiri.

Se mai pot recupera banii investiti in acest proces in vreun fel, pentru a putea incepe un altul? Sau este o investitie dubla?

nu se specifica in motivarea deciziei termenul evictiune.


(mesaj editat - 1.3 din regulament)
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: am depus o cerere de chemare in judecata impotriva unei banci, avand ca obiect clauze abuzive. In fond, a fost ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive betis betis Buna ziua, Sunt citat intr-un proces in care cineva revendica terenul si casa in care locuiesc. Acestea au fost dobandite prin intermediul ANL. Terenul l-am ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala activa ioan86 ioan86 Va rog sa-mi comunicati o parere despre urmatoarea speta: A vinde lui B un imobil. B vinde lui C acelasi imobil. B da in judecata pe A pentru faptul ca nu i ... (vezi toată discuția)