avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit/taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit/taxe locale

Tatal meu are pensie de invaliditate gr.II, mama mea a realizat venituri in anul 2015 de 4000 lei din salariu va rog sa ma informati daca pot obtine o facilitate la taxele locale pentru casa si masina, daca se poate si retroactiv dupa ce au primitsomatie. Cum trebuie sa procedeze pentru anul 2016 avand in vedere ca mama va fi pensionata anticipat din august, cu o pensie de aprox. 1200 ron.
Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:11, 1 August 2016
1.Beneficiază de scutire la plata impozitului pe clădirea/terenul de domiciliu persoanele cu handicap grav sau accentuat și cele încadrate în gradul I de invaliditate, pentru cota sa de deținere a proprietății.
2.Trebuie să consultați Hotărârea de Consiliu Local. Potrivit codului fiscal, consiliile locale pot hotărî să acorde scutirea sau reducerea impozitului pe clădiri/terenuri datorat pentru clădirea/terenul de domiciliu aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite cladiri si masini pentru persoane fizice sfeta sfeta Am certificat de handicap grav permanent din 2009 si nu plateam impozit pe cladire si teren pana anul acesta cand mi s-a transmis ca din 2016 trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Scutiri taxe și impozite locale Bobocgabriel2018@yah Bobocgabriel2018@yah Este scutita o persoana încadrată in grad 1 de invaliditate de taxe și impozite locale (vezi toată discuția)
Impozite persoane cu handicap mmarcelcozma mmarcelcozma Daca ma puteti ajuta cu un sfat . Mama mea a fost incadrata in grad de handicap 2 accentuat in februarie 2016 . Cand am dus la primarie actele pentru plata ... (vezi toată discuția)