avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare in contabilitatea unei i.i.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare in contabilitatea unei i.i.

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca procedez corect in urmatoarea situatie,clientii unui restaurant(i.i) vin sa faca programari ptr. nunti,botezuri ,etc,iar ptr. ca eu sa fiu sigura ca evenimentul o sa aiba loc le spun la fiecare sa-mi lase un avans de bani.Intocmesc cu acestia contract de prestari servicii in care mentionez avansul,factura fiscala si bon fiscal pe casa de marcat.Cand are loc evenimentul (poate sa treaca si un an) întocmesc factura fiscala,bat nr.de meniuri pe casa de marcat (gustare,sarmale,peste,etc) incasez banii cu bon fiscal pe care il atasez la factura si apoi stornez avansul cu alta factura fiscala si dispozitie de plata ca sa ii dau banii omului inapoi.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra !

Alte discuții în legătură

Obligativitate folosire casa de marcat la ii marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie daca o intreprindere individuala se incadreaza la Art.2 lit.(f),din Ordonanta de urgenta nr.28/1999 . Va ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans dat unui restaurant pentru o nunta djred djred buna ziua, am o mare problema, la sfarsitul anului trecut, in octombrie, am rezervat un restaurant pentru anul acesta la sfarsitul lui septembrie, pentru ... (vezi toată discuția)
Emitere bon fiscal pentru evenimente riel01 riel01 Daca am un eveniment (nunta) cu 100 de meniuri cand emit bonul fiscal pot scrie \"masa eveniment 1buc x valoarea totala a meniurilor\", sau corect ar fi \" ... (vezi toată discuția)