avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie anticipata partiala

Buna ziua,
sunt la pensie anticipata partiala din nov 2014. Dreptul la pensia pt limita de varsta il am din nov 2019. Va rog sa-mi spuneti daca mi se pot aplica prevederile noilor modificari de calcul ale pensiei anticipate, respectiv aplicarea penalizarii pt pensie anticipata.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:36, 27 Iulie 2016
Nu.
Legea produce efecte doar pentru viitor.
Doar cei care isi deschid drepturile dupa intrarea in vigoare a legii 142/2016 vor beneficia de noile prevederi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata partiala cf. legii 142/2016 sibinica sibinica Buna ziua, sunt pensionata anticipat in baza legii 263/2016 cu 47 luni de anticipare cu penalizare de 75% pe luna. In baza legii 142/2016 s-a redus cuantumul ... (vezi toată discuția)
legea nr. 142/2016 Elenapusa Elenapusa Referitor la aplicarea Legii nr. 142/2016 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca beneficiez de dispozitiile Legii nr. 142/2016 in cazul in care am depus ... (vezi toată discuția)
Pensie draganion draganion Bună seara! Va rog să-mi spuneți dacă după modificările făcute în 2016 la legea pensiilor, după 11ani și 4luni în gr.II, se va reduce vârsta de ... (vezi toată discuția)