avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poprire de la IFN pe pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poprire de la IFN pe pensie de boala

Bun gasit.Am avut niste probleme de sanatate si am apelat la niste imprumuturi de la doua IFN-uri,unul in valoare de 800 lei celalalalt de 600 de lei.Stiam ca nu le pot restitui dar trebuia sa imi salvez viata asa ca am ramas dator.Am o pensie de boala de 640 lei si una de handicap de 270 lei.Le iau in conturi diferite de la doua banci.As dori sa va intreb daca aveti bunatatea sa imi raspundeti cam la ce suma a popririi sa me astept cand va veni.Precizez ca sunt doua IFN-uri care nu cer decat fotocopia dupa buletin si dupa talonul de pensii,imprumutul acordandu-se exclusiv online.Chiar imi vor pune poprire ei sau ANAF-ul?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2016
Netologul, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:32, 28 Iulie 2016
Vi se va lua 1/3 din 177.5 lei dacă vă execută doar un creditor , sau 1/2 dacă vă execută amândoi.
Pensia de 270 lei nu poate fi executată silit deoarece este mai mică decât jumătate din salariul minim pe economie.
Multumesc pentru raspuns dar nu inteleg ce reprezinta cei177,5 lei din care ziceti ca mi se va retine o parte?
Reprezintă suma cu care pensia dvs. depășește jumătate din venitul minim pe economie. legea spune că doar o astfel de sumă poate fi executată silit, în cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat referitor la niste popriri de la doua ifn-uri cetateanulanonim cetateanulanonim Datorita unor probleme de sanatate am fost pus in situatia de a ma imprumuta stiind ca nu am cum sa returnez imprumuturile sau de a imi agrava o boala care ... (vezi toată discuția)
Lege care protejeaza persoane bolnave psihic fanboss fanboss Buna ziua ma numesc Stefan si intrebarea mea ar fii urmatoarea sunt bolnav cu diagnosticul scrizofenie paranoida in anul 2005 am luat un card de nevoi ... (vezi toată discuția)
Executare silită neplata credite acordate de ifn-uri Antonesei Carmen-Maria Antonesei Carmen-Maria Se poate executa silit pentru neplata creditelor acordate de IFN-uri unei persoane cu handicap grad 1 cu indemnizație de însoțitor? (vezi toată discuția)