avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... LA PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

LA PENSIE

BUNA ZIUA DACA DEPUN DOSARUL PT PENSIE ANTICIPATA PARTIAL SI PANA LA VENIREA DECIZIEI LUCREZ 2LNI PENSIA O PRIMESC CU DATA DEPUNERI DOSARULUI ORI CU DATA DECIZIEI MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 27 Iulie 2016
1. Puteti continua activitatea pana la comunicarea deciziei de pensionare anticipata, cand c.i.m. inceteaza de drept, conform art.56 alin.1 C.mun.

2. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice spune:
Art. 104
(1) In sistemul public de pensii, pensiile se cuvin de la data indeplinirii conditiilor prevazute de prezenta lege, in functie de categoria de pensie solicitata.

(2) Pensiile se stabilesc prin decizie a casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale, dupa caz, emisa in conditiile prevazute de prezenta lege, si se acorda de la data inregistrarii cererii.
...

Art. 105
In sistemul public de pensii, pensiile se platesc de la data acordarii, stabilita prin decizie a casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale, dupa caz, cu exceptia pensiei anticipate si a pensiei anticipate partiale, care se platesc de la data incetarii calitatii de asigurat.

3. Pensia anticipata se acorda de la data indeplinirii conditiilor legale, potrivit deciziei de pensie, dar se va pune in plata de la data incetarii raporturilor de munca.

Pensia nu va fi pusa in plata pana cand solicitantul nu va duce/comunica Casei de Pensii dovada incetarii contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim -pensionare anticipata macvio53 macvio53 In data de 10.08.2013 am depus dosarul pt. pensie anticipata.In data de 08.11.2013 am primit decizia de pensionare.Am lucrat in continuare (si in prezent ... (vezi toată discuția)
Data incepere acordare pensie anticipata cristinaralucaci cristinaralucaci Buna ziua. Tatal meu s-a pensionat anticipat. Dosarul l-a depus in septembrie. Ultima lui zi de munca a fost 30 mai. Decizia de incetare specificadata de 30 ... (vezi toată discuția)
Trecere la pensie anticipata de la pensie anticipata partiala vio2014 vio2014 Buna ziua, astept parerea dumneavoastra referitoare la cazul urmator: O doamna nascuta in ianuarie 1958, cu varsta standard de pensionare 61 de ani, cu ... (vezi toată discuția)