Buna ziua,situatia e destul de complicata si o sa incerc sa simplific explicatia pe cat se poate.Am suspiciunea ca in perioada in care am locuit cu sotul si cei doi copii,acesta ar fi avut o relatie cu o minora de 15 ani,in sprijinul acestei afirmatii venind declaratiile lui contradictorii in care ba neaga ca ar fi avut ceva cu minora,ba afirma ca aceasta i-ar fi facut avansuri(minora fiind cunoscuta pt consum de droguri si comportament neadecvat varstei ei)la locul de munca,el fiind barman.
Alt aspect foarte grav e faptul ca am descoperit asupra lui stupefiante,in urma acestei actiuni el m-a lovit in timp ce il aveam in brate pe baietelul meu in varsta de 7 luni.Am depus plangere la Politie pt violenta domestica la aprox o luna de la acest incident fara sa declar ce stiu pentru ca la momentul respectiv inca locuiam la aceeasi adresa si m-am temut pentru siguranta copiilor si a mea.La aproape doua luni de la incident,m-am mutat cu copilul de 7 luni iar celalalt copil in varsta de 14 ani a ramas cu el pt ca i-am spus ca nu il oblig sa aleaga impotriva vointei.Implicarile de natura psihologica sunt mari dar ma tem in primul rand pentru siguranta copilului de 14 ani care locuieste cu el.
In viitorul apropiat urmeaza sa divortam iar eu am luat hotararea sa aman procesul de custodie a copiilor pt ca nu stiu cum sa procedez cel mai corect.Daca declar tot ce stiu si unele acuzatii le pot dovedi cu fotografii sau inregistrari audio copilul meu cel mare o sa se intoarca impotriva mea pt ca i-am indepartat si acuzat parintele cu care a ales sa stea iar daca aleg sa tac,siguranta copilului meu e pusa sub indoiala iar acest aspect ma ingrijoreaza cel mai tare.Mai mentionez si faptul ca dupa 4 luni de separare in care i-am dat ocazia sa-mi demonstreze ca e un parinte responsabil pt copilul cel mic am refuzat sa-i mai ofer accesul la copil cand vrea pentru ca a dovedit ca situatia copilului nu il intereseaza prea tare.Actiunile mele nu au ca scop razbunarea personala sau incercarea de a-i indeparta pe copii de tatal lor dar daca acuzatiile mele se dovedesc a fi adevarate,lucrurile sunt mult mai grave.
Acum intrebarea mea este cum sa procedez corect si legal astfel incat copii mei sa fie in siguranta mai presus de toate?
Problema dvs. este delicata nu doar in ceea ce va priveste personal, cat mai ales in ceea ce ii priveste pe copiii dvs. si viitorul lor, astfel incat apreciez ca forumul public nu este locul unde sa primiti sfaturi competente. Apelati, fie la un jurist de incredere, fie la una sau mai multe persoane pe care le considerati dvs. de incredere si cu care sa va sfatuiti pe indelete.
Aici, pe forum, puteti primi raspunsuri strict juridice la intrebari strict juridice. Bafta multa !
Buna seara si nu vreau sa mi-o luati in nume de rau, dar parerea mea in urma putinelor informatii pe care le puteti oferi aici este ca siguranta ambilor copii este mai importanta decat faptul ca cel mare s-ar putea indeparta de dvs.
Indepartarea de dvs este o emotie a dvs, dar siguranta lui este un fapt si o actiune ce este in interesul strict al copilului. Sfatul meu sincer este sa cereti custodia copiilor si daca o obtineti sa le explicati deschis ca lucrurile intre voi nu mai mergeau, iar baiatul va putea oricand sa pastreze relatia cu tata. Este mare si va intelege. Nu trebuie sa il denigrati pe tata in fata lui, ci doar sa spuneti ca voi doi ca adulti nu va mai intelegeati, dar copii vor fi iubiti si de tata si de mama. Sunt lucruri separate.
Iar indepartarea se poate produce si daca baiatul ramane la tata. Deci cel mai important este sa dovediti ca stabilirea domiciliului la dvs este benefica pentru ambii copii. Luati-va un avocat bun in divorturi si incercati sa obtineti binele copiilor, nu al dvs. Intr-un ambient plin de obscuritate, droguri sau violenta, cu un tata iresponsabil copii nu au ce cauta.
Adunati cat mai multe dovezi: fotografii, convorbiri pe email, la telefon sau in orice alta forma, video, daca este posibil, dar nu va lasati. Comunitatea de aici este alaturi de dvs. Bafta multa. Tineti-ne la curent!
Custodie exclusiva
bianca76
buna ziua,
Iata pe scurt povestea mea: am 37 ani,am fost casatorita 13 ani si in urma neintelegerilor am divortat in mai2013,la notar,de comun acord si...din ... (vezi toată discuția)