avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Partajul, dupa cat timp se poate face de la divort, exista o limita de timp? Si, daca am dobandit o masina in timpul casatorie care este pe numele sotului, cu bani primiti de el din ordonanta cu ocazia pensionarii, am dreptul la masina?
Multumesc.
Actiunea de partaj e una imprescriptibila , in sensul ca oricare dintre codevalmasi poate sista starea de indiviziune oricand vor dori .
Masina va fi supusa impartelii.
Partajul il puteti face oricand doriti dvs ! Nu exista termen de prescriere a actiunii!
Bineinteles , dvs aveti si varianta partajului voluntar (daca ambele parti sunt de acord ) iar sotul sa va despagubeasca pentru jumatatea care vi se cuvine!
Masina achizitionata in timpul casatoriei din solda sau salariile compensatorii ale sotului este bun comun , deci este bun partajabil!B-)
SUCCES!
:)
Multumesc. Vroiam inca o parere, pentru ca mi s-a spus ca daca este din banii lui si el a mai avut si salar tot timpul, si inca mai mare ca al meu, nu am dreptul la nimic. Doar la mica intelegere. Iar daca nu introduc partajul in timpul unui an de la divort, pierd orice drept.
Nu , aveti un drept asupra acestei masini , insa , in acest moment , cota parte din dreptul de proprietate nu e individualizata (acest fapt caracterizeaza proprietatea comuna in devalmasie ).
Dupa partaj , care , daca nu va fi unul conventional , va fi obligatorie sesizarea instantei de judecata, cota parte va fi definita
Informatiile precizate in mesajul de mai sus sunt unele furnizate in ideea de a va induce in eroare si de a va determina sa renuntati la un drept al dumneavoastra.

Orice alt jurist (care detine informatii corecte asupra regimului matrimonial de bunuri )va va confirma faptul ca nu exista niciun termen de 1 an , in vederea introducerii actiunii de partaj (decat unul in mintea sotului dumneavoastra :) ), si , ca , fiind dobandit in timpul casatoriei , acest bun e supus partajarii (deci in mod cert aveti un drept asupra acestuia ).
Ultima modificare: Joi, 20 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil partaj ContSters419284 ContSters419284 buna ziua, Ma poate sfatui cineva cu privire la o prblema de partaj? am divortat dar nu am facut partajul iar fosta sotie a vandut autovehiculul pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Drepturi egale intre soti ContSters356909 ContSters356909 Buna dimineata! Care sunt drepturile dintre soti asupra bunurilor din timpul casatoriei, in conditiile achizitiei unei case in rate, creditul fiind pe numele ... (vezi toată discuția)
Partaj, divort seniaanghel seniaanghel Am introdus actiunea de divort la notar in data de 25.07.2014, urmand a se finaliza si a primi certificatul de divort in 25.08.2014. Intrebarea mea este legata ... (vezi toată discuția)