avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuzuri coproprietari vila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuzuri coproprietari vila

va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat despre ce actiuni juridice pot intreprinde impotriva unui coproprietar al unui imobil care :
-a construit o scara exterioara de acces la etajul 1 aflat in proprietatea lui, sprijinita pe fatada parterului al carui proprietar sunt, fara autorizatie de constructie si fara acordul meu, acest lucru afectind grav estetic apartamentul proprietatea mea de la parter
-sub aceasta scara metalica exterioara oribila depoziteaza in prezent diverse materiale de constructie, pe fatada imobilului meu
-a construit la etajul 1 al imobilului unde este proprietar usi de acces prin pereti de rezistenta, diafragme, fara autorizatie, expertiza, acord coproprietari.
-a scos tevi de canalizare pe exteriorul imobilului traversind fatada imobilului de la etajul 1 catre subsolul cladirii traversind fatada imobilului meu de la parter ...
-in curtea proprietate in indiviziune a construit de citeva luni un cotet de gaini la o distanta de aprox 2,5 metri de ferestrele de la apartamentul meu de la parterul imobilului , acesta miroase a excremente: aleea de acces al imobilului este permanent murdara de excrementele gainilor care sunt lasate si libere in curte
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:09, 29 Iulie 2016
Aveti la indemana sesizarea primariei si ISCul pe latura disciplinei in constructii,
si sesizarea instantei pe latura civila privind raporturile de coproprietate si buna vecinatate.
Presupunand ca nu a construit scara intr-o noapte, se pune intrebarea, de ce nu ati actionat pana acum? (retoric vorbind, in fapt nu are importanta)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scara construita la pater ShadowElf ShadowElf Buna ziua, O intrebare legata de \"o scara construita la partierul unui bloc\". In urma cu aproximativ 7 ani apartamentul unde stau a fost spatiu comercial, ... (vezi toată discuția)
Cum pot demola balcoanele ilegale ale vecinilor ? DeduMar DeduMar Buna ziua! Blocul în care locuiesc, face unghi de 90* cu blocul alăturat iar în spatele blocurilor vecinii de la parter și-au închis de mai mulți ani ... (vezi toată discuția)
Balcon parter pauleskku pauleskku Cu respect, Forumului, La blocul in care locuiesc, apartamentele de la etaje au balcoane, iar cele de la parter, conform cartii tehnice, nu au balcoane. ... (vezi toată discuția)