avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... DREPTURI RECALCULARE PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

DREPTURI RECALCULARE PENSIE

Revin: rugamintea mea este sa imi comunicati cum se poate castiga in instanta recalcularea pensiei in baza adeverintei de la angajator pe salariul brut realizat(necontestand decizia de pensie invaliditate in termen)pentru ca nu mi s-a motivat pe decizie ca nu a fost luat in calcul salariul brut realizat. Adeverinta a fost depusa la cjp in iulie 2014, iar in decembrie 2014 am primit decizia , dupa care am cerut buletinul de calcul si stagiile de cotizare. In martie 2016 am mai primit doua decizii, in urma altor recalculari(spor de noapte si conditii deosebite), neavand nici o motivare pe castigul brut realizat, fapt pentru care am cerut un raspuns oficial , raspunsul fiind negativ. In urma acestui raspuns (dupa verificarile facute), am contestat raspunsul lor, inclusiv pe motivul deciziei din 2014 decembrie, iar tribunalul mi-a respins ca nefondat. Urmeaza apelul... nici nu stiu ce sa fac?? Am lucrat la petromar constanta , perioada 1986-2005 (platforme petroliere), ca marinar si ma lupt pentru niste drepturi in baza carora s-a platit cas pe castigul brut realizat, dovada fiind adeverinta de la angajator, din care reiese concret ca pe
<<ïntreaga perioada lucrata>>, cas s-a virat asupra castigului brut realizat, acest lucru nefiind evidentiat in carnetul de munca, iar salariul brut realizat este diferit de la o luna la alta, conform ccm si regimul prelungit al muncii pe mare. Deciziile iccj 19/2012 si 5/2010 fac referire la alte venituri ... Chiar nu imi pot castiga drepturile in instanta , daca nu a fost contestata decizia respectiva in termen si neavand nici o motivatie a casei de pensii pe nici una din decizii? Multumesc anticipat. nu stiu motivarea instantei pentru care s-a respins ca nefondat... astept sa primim sentinta ... si urmeaza apelul...!!

Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: bautuiuliana , utilizator 13:37, 28 Iulie 2016
Interventie moderator:
:rtfm:

1. Va rog sa nu mai scrieti exclusiv cu litere mari deoarece este foarte obositor la citit, este si contrar Regulamentului de postare si s-ar putea sa nu citeasca nimeni si sa nu primiti raspuns.

2. Cititi Regulamentul pe:
www.avocatnet.ro/content/tag...
Imi cer scuze.. dar am omis sa schimb modalitatea de scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire pensie ContSters203305 ContSters203305 Buna seara, Am formulat o cerere de revizuire a pensiei catre CJP. Au trecut 45 zile ,nu am primit niciun raspuns si as vrea sa ma adresez tribunalului. Va ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensie georgeion georgeion Imi puteti spune va rog cum trebuie sa procedez pentru a contesta in instanta decizia de pensionare in cele 45 de zile prevazute de lege si in ce instanta se ... (vezi toată discuția)
Strungar - grupa a ii-a de munca:da sau nu? katea78 katea78 Cine ma poate ajuta cu un raspuns argumentat juridic cu privire la dosarul de pensionare al tatalui meu. Datele principale sunt urmatoarele. - depunere ... (vezi toată discuția)