Buna seara,
Am formulat o cerere de revizuire a pensiei catre CJP. Au trecut 45 zile ,nu am primit niciun raspuns si as vrea sa ma adresez tribunalului.
Va rog sa-mi spuneti daca pot solicita instantei sa se pronunte si asupra cererii sau se va da o hotarare prin care CJP va fi doar obligata sa raspunda?
Multumesc.
Problema e ca nu stiu daca trebuie sa prezint instantei motivele cererii catre CJP sau doar sa cer sa mi se raspunda. As vrea sa sa se emita o noua decizie revizuita.
Intrebarea era daca Tribunalul se va pronunta si asupra cererii catre Casa Judeteana de Pensii sau doar va cere acesteia sa raspunda?
Decizia a fost emisa in decembrie si mi s-a comunicat tot in decembrie.
Am primit ulterior Buletinul de calcul si nu corspund contributiile,nici dupa CM ,nici dupa Declaratia nominala.De asemenea, stagiul complet de cotizare a fost stabilit coresunzator datei de nastere si nu lunii si anului iesirii la pensie.
Ati pierdut termenul de contestare a deciziei de pensie. Trebuia sa va adresati, in 45 de zile de la comunicare, tribunalului. Acum anularea deciziei de pensie iese din discutie.
Puteti solicita tribunalului sa pronunte o hotarare judecatoreasca prin care sa oblige casa de pensii sa raspunda cererii dvs., dar nu stiu la ce va ajuta o asemenea actiune. Presupunand ca o sa castigati procesul, s-ar putea sa primiti de la casa de pensii un raspuns de genul "in urma verificarii dosarului nr... s-a constatat ca pensia a fost corect stabilita".
Puteti incerca sa investiti tribunalului cu o actiune prin care sa solicitati, generic, recalcularea drepturilor de pensie, avand in vedere motivele aratate in mesaj (nu corespund veniturile din adeverinta CAS, presupun, cu cele din buletinul de calcul). Este posibil ca acestea sa nu corespunda datorita faptului ca angajatorul dvs. a depus declaratiile nominale, dar nu a virat CAS la BASS pentru veniturile din declaratii. Stagiul complet de cotizare trebuia sa fie cel de la data deschiderii drepturilor de pensie daca ati fi lucrat in grupa I de munca. Tribunalul poate pronunta o hotarare judecatoreasca prin care sa oblige casa de pensii sa recalculeze drepturile de pensie (asta presupune emiterea unei noi decizii de pensie), dar numai de la data introducerii actiunii.
Capat nou de cerere?
sch
Am deschis o actiune contra Casei de Pensii pentru ca nu mi-a luat in considerare o perioada lucrata in gr. II de m-ca. Judecata este in faza de fond, al ... (vezi toată discuția)