Dacă procesul a început în februarie 2014, înseamnă că fratele dvs. putea să își modifice cererea de chemare în judecată până la primul termen la care a fost legal citat, potrivit art. 204, alin. (1) din Codul de procedură civilă. Modificarea cererii peste acest termen poate avea loc numai cu acordul expres al celorlalte părți.
Din fraza ”am sesizat tribunalului acest fapt,in scris, dupa primul termen” înțeleg că fratele dvs. a depus o cerere modificatoare. Tot de aici deduc că procedura cu fratele dvs. a fost legal îndeplinită, dar poate deduc greșit. Întrebați-l pe fratele dvs. dacă i s-a comunicat citația pentru primul termen.
Dacă procedura a fost legal îndeplinită pentru primul termen al cauzei, înseamnă că cererea nu mai poate fi modificată. Întrucât casa de pensii a invocat tardivitatea, este evident că nu se poate problema acordului expres prevăzut de lege.
sch a scris:
Casa invoca tardivitatea vis a vis de aceasta sesizare, cat si faptul ca nu a avut adev. Angajatorului. Este corect, de ce nu au cerut-o?
Casa de pensii nu poate avea asemenea obligații legale. Este obligația beneficiarului de pensie să depună la casa de pensii toate documentele din care rezultă veniturile și stagiile realizate de-a lungul întegii vieți.
Fratele dvs. va primi aceste drepturi de la data la care a depus adeverința la casa de pensii, adică în urmă cu două săptămâni. Nu este necesar să își modifice cererea și nici să înceapă un nou proces și nici nu poate fi vorba despre o omisiune a casei de pensii atâta vreme cât adeverința nu era la dosar. Totuși, anul în discuție este anterior sau ulterior datei de 1 aprilie 2001?