avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inscriere in ROI (Registrul european al platitorilor ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inscriere in ROI (Registrul european al platitorilor de TVA)

Sunt traducator si PFI. Sunt pe cale sa semnez un contract cu o firma din UE (Spania). NU sunt platitor de TVA si nici nu sunt iregistrat in scop de TVA. Ordinul ANAF 727/2016 specifica faptul ca in ROI nu se inscriu persoanele neinregistrate in scop de TVA.

Intrebare: Pentru a putea semna contractul si a presta servicii pentru o firma din UE este necesar sa fiu inregistrat in ROI?
Cel mai recent răspuns: ionliviu , utilizator 19:00, 28 Iulie 2016
Nu sunteti obligat sa va inregistrati in ROI. Puteti colabora si fara ROI dar riscati sa nu fiti acceptat de partener pt ca nu existati in VIES.
Solutia este sa va luati un al doilea cod fiscal (se elibereaza pe loc sau in aprox 3 zile de catre administratia fiscala). Acest cod are literele RO in fata si cu acest cod va inregistrati in ROI. Il veti utiliza strict pt serviciile catre UE pina la atingerea plafonului de 65.000 EUR - moment in care se anuleaza si va inregistrati ca platitor normal de TVA. Atentie: va sfatuiesc sa-l folositi strict pt. servicii - daca faceti si achizitii veti plati TVA pe ele in Romania.
Va multumesc! Nu voi face achizitii de produse, nici nu cred ca am cum, fiind PFI - prestator de servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare platitor tva pb pb Buna ziua, Iarasi a aparut o problema. Pe firma pe care fac activitate nu am avut de la infiintare (1997) o CA mai mare de 35.000 EUR pe an. Inca de la ... (vezi toată discuția)
Reg op. intracomunitari Mariralu Mariralu Se poate inscrie in ROI un SRL neplatitor de TVA ? Multumesc anticipat pentru ajutor. (vezi toată discuția)
Servicii electronice - factura ue, scutire forme mici gabriel999 gabriel999 Buna seara si La Multi Ani! Conform ultimelor modificari ale Codului fiscal, inteleg ca scutirea TVA - art. 152 - pentru o firma mica inregistrata in ... (vezi toată discuția)