avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul indemnizatie crestere copil CIM cu norma redusa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul indemnizatie crestere copil CIM cu norma redusa

Buna ziua,
As dori sa stiu daca din calculul indemnizatiei de crestere copil pot fi excluse perioadele in care am avut un contract individual de munca, cu norma redusa. Mai exact cateva luni inainte de nasterea copilului am colaborat cu o firma 1 zi pe saptamana, 4 pe luna. AM citit ca in calculul indemnizatiei se includ si fractiunile de luna (mai mult de jumatate din zilele lucratoare - nu este cazul meu) in care s-au realizat venituri supuse impozitului.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 28 Iulie 2016
1. Dvs. ati scris:
...am colaborat cu o firma 1 zi pe saptamana, 4 pe luna.

2. Acum spuneti:
...din pacate s-a optat pentru 1 ora pe zi,...

3. Hotarati-va care din cele doua variante este cea corecta.
S-a mentionat intr-un mesaj ....asa ca nu este greseala mea.

PE mine ma intereseaza ca acea perioada sa nu fie luata in calcul (intrucat venitul aferent a fost foarte mic - am lucrat 1 ora pe zi) ...

gab11 a scris:

Nu. a fost singurul contract de colaborare si din pacate s-a optat pentru 1 ora pe zi, timp de .....

Daca in perioada respectiva a fost singurul venit , atunci nu-l declarati la intocmirea actelor pentru indemnizatia CCC.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Mesajul dvs. a fost la 17.28 iar userul a facut rectificarea la 17.34 ;)

2. - Nu stiu daca este legal sa nu declare acele venituri deoarece ele sunt obtinute in cele 24 de luni anterioare nasterii copilului.
- Daca AJPIS depisteaza "omiterea" si va restitui diferenta de indemnizatie?

3. Nu e mai bine sa intrebe la ANPIS?
intr-adevar am lucrat zilnic cate 1 ora (imi cer scuze pt confuzia creeata - intre timp am consultat contractul meu de munca). nedeclararea perioadei cu venituri mici inteleg de la institutia care se ocupa cu acordarea si calculul indemnizatiei constituie caz penal?

nu stiu in ce masura se poate si cui semnala faptul ca doua persoane care platesc contributii egale la stat dar prin CIM-uri diferite (una cu contract pe 5 zile pe luna a cate 4 ore lucrate, cealalta cu 1 ora pe zi timp de 20 de zile) nu pot beneficia de drepturi egale din punct de vedere al protectiei sociale.
1. Nu are nicio legatura mesajul de la acea ora ... vedeti-l pe cel de la ora 17.22 la care am dat raspuns...

2. Nu va obliga nimeni sa declarati toate veniturile..... AJPIS ia in considerare doar veniturile declarate , nu si cele nedeclarate.

3.
..... nu pot beneficia de drepturi egale din punct de vedere al protectiei sociale.

De unde ati dedus acest lucru, iar plata contributiile nu este o conditile necesara pentru a beneficia de indemnizatia CCC.

Alte discuții în legătură

Concediu cresterea copilului MariusLo MariusLo Buna ziua! De anul trecut din 24 iulie sunt angajat,sotia dupa spusele medicului ar trebui sa nasca la sf lunii iunie 2015,vreau sa stiu daca o sa benificiez ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc fractie de norma` Andra1066 Andra1066 Buna ziua, Am o problema, si sper ca ma puteti ajuta: 4 din cele 12 luni anterioare nasterii am avut contract POSDRU, 44 ore/luna, cu un venit net lunar de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului Lauraalexia Lauraalexia Buna ziua! Am si eu o intrebare. Vreau sa stiu daca ma pot incadra la idemnizatia de creștere a copilului.. Am fost in somaj din noiembrie pana pe 11 mai ... (vezi toată discuția)