avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie 01.07.2016
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie 01.07.2016

Pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie de pana la 3 ani/respectiv 4 ani ptr copilul cu handicap in cate zile lucratoare sau calendaristice sunt obligat sa depun cererea? mentionez ca data nasterii copilului e 15.06.2016. Pot beneficia de stimulentul de insertie si pe luna iunie 2016(luna nasterii copilului)?mentionez ca vreau sa intru direct cu stimulentul de insertie.
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: jojo2 , utilizator 18:18, 28 Iulie 2016
1. - Beneficiati de stimulentul de insertie de la data nasterii copilului daca depuneti cererea si actele necesare in termen de 60 de zile lucratoare de la data nasterii copilului.
- Eu va recomand sa le depuneti cat mai repede posibil.

2. - Deoarece copilul este nascut inainte de 1 iulie (de cand s-a modificat legislatia) eu va recomand sa intrebati si la ANPIS daca puteti primi stimulentul de insertie de la 15 iunie sau de la 1 iulie.
- Parerea mea este ca puteti sa primiti de la 15 iunie.
- Puteti contacta ANPIS, pe: www.prestatiisociale.ro/contact
multumesc pentru promptitudine ca de fiecare data si de raspunsurile dumneavoastra concise si corecte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie 2016 OanaelenaDumitru OanaelenaDumitru Buna ziua, Ma puteti lamuri si pe mine , va rog, cu o neclaritate pe care o am? Am optat initial pentru concediu de crestere copil pana la 1 an. Am primit ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului IrinaCN IrinaCN Buna ziua, As avea o intrebare legata de conditiile de acordare a stimulentului de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului. Copilul meu este nascut pe ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie/indemnizatie crisana crisana Buna ziua.Am cateva intrebari legate de stimulentul de insertie si indemnizatiaa pt cresterea copilului,dupa noua lege. In prezent primim stimulent de ... (vezi toată discuția)