avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL- Activitati independente.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL- Activitati independente.

Buna ziua.
Expun urmatoarea situatie. Sotul meu are contract de munca pe perioada nedeterminata si un pfa cu venituri din activitati independente(cod 6202).Plateste impozit fix catre anaf si nu stim daca se cumuleaza veniturile pt a beneficia de ccc. Trebuie sa achite catre stat CAS 0.85% pt concedii si indemnizatii pt a putea beneficia?Stiu ca se emite pt dosar o adeverinta de la anaf cu sumele corespunzatoare fiecarei luni.Ma puteti lamuri cum se procedeaza?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:37, 28 Iulie 2016
1. Pentru calculul indemnizatiei pentru CCC se au in vedere toate veniturile profesionale din cele 12 luni eligibile.

2. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de plata contributiilor sociale si nici de plata coteti de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.

3. In legatura cu adeverinta de la ANAF, citit pe:
www.avocatnet.ro/content/for...

Va multumesc pt raspuns.La venitul din pfa se plateste doar impozit fix/an. Se pune la calcul si acesta fara a fi nevoie de plata altei contributii?
1. V-am spus ca plata contributiilor nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Cei de la ANAF stiu cum sa completeze adeverinta pentru calculul indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc -> venituri din pfa si cim ene2allexandra ene2allexandra Buna ziua, Revin cu o intrebare scurta ca sa ma lamuresc: In prezent realizez venituri atat din activitatea de PFA cat si din CIM (cu venitul minim pe ... (vezi toată discuția)