avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expirare contract comodat masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expirare contract comodat masina

Am dat o masina cuiva printr-un contract de comodat, pentru o perioada de un an. Acum cateva zile a expirat durata contractului iar acea persoana nu a mai adus inapoi masina sustinand ca nu mai e la el, ca a dat-o (vanzare, cu toate ca e pe numele meu) si ca nu il mai intereseaza subiectul.
Am doua intrebari:
1. Exista o anumita perioada in care pot depune plangerea la tribunal sau politie ?
2. Ce e de facut ?? Care sunt pasii pentru a recupera masina???
Multumesc. Astept un raspuns. O zi buna
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:58, 28 Iulie 2016
Buna ziua,
Sunt doua posibilitati:
1. Plangere la politie sau parchet pentru Abuz de incredere, art 238 C.P si plangerea se formuleaza in termen de 3 luni de la datra cand ati aflat de acea situatie (a se vedea art. 296 C.P.P.)
2. Plangere la instanta (in civil) si aici este un termen de decadere de 3 ani.
Consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu incredere am jmprumutat o brățară de aur DanCristian199 DanCristian199 Buna ziua! Am împrumutat cuiva o brățară de valoare monetară și sentimentală sa se foloseasca de ea si sa mi o înapoieze,nu sa si o însușească sau ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere Anahid Anahid Buna seara ! As vrea sa ma ajutati si pe mine cu un anumit subiect. Problema este urmatoarea , eu am avut o relatie de 4 ani cu un individ . La varsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Inselaciune si furt MaDaAlina MaDaAlina In vara lui 2016 am dat masina unei cunostinte sa o duca mai departe la reparat. In cateva etape am schimbat bateria, uleiul, anvelopele etc, asta sub ... (vezi toată discuția)