avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pierdut certificat de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pierdut certificat de divort

Buna ziua, mamei mele i-a expirat anul acesta C.I. A depus actele necesare schimbarii acesteia insa i s-a refuzat dosarul pe motiv ca nu a depus si certificatul de divort. Mama mea a divortat in 1956 in Bucuresti apoi s-a mutat in TImisoara. De atunci locuieste numai in Tm. La eliberarea primului buletin de catre organele locale Tm. nu i-a fost cerut acest certificat de divort si nici cand a cerut prelungirea termenului de valabilitate. Acum insa, da. Nu isi aminteste sectorul in care se afla tribunalul care a emis sentinta de divort, adresa a care a locuit si-o aminteste partial, despre fostul sot si familia acestuia nu are habar unde locuiesc sau daca mai traiesc. Nici nu a interesat-o vreodata pe mama despre fosta familie dupa divort deoarece asta a fost si ideea divortului, sa se desparta si sa uite definitiv de acea parte urata a existentei sale. Acum revin acele amintiri urate odata cu pretentia celor de la "buletine" de a le fi prezentata si cerea de divort inregistrata in 1956. Intrebarea mea este urmatoarea: cum poate mama sa intre in posesia unui duplicat al certificatului de divort aici in Tm. fara a se deplasa in capitala, starea ei de sanatate nepermitandu-i deplasarea? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: PuiuAdrian1242 , utilizator 12:52, 8 Octombrie 2020
prin mandat special- notar.
Multumesc frumos pt. raspuns, asa voi face. O seara faina.
Buna ziua,
Imi spuneti , va rog, daca ati reusit sa intrati in posesia certificatului de divort?
Sunt aproape in aceeasi situatie, mama are nevoie de o hotarare de divort, pe care a pierdut-o si nu isi mai aminteate toate detaliile: anul exact cand a divortat, judecatoria unde a divortat,stie ca in Bucuresti.
Daca imi puteti spune si cum ati rezolvat , v-as fi recunoscator.

Multumesc,

ContSters209534 a scris:

Multumesc frumos pt. raspuns, asa voi face. O seara faina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate certificat casatorie anescumaria anescumaria buna ziua! as vrea sa-mi explicati va rog cum stau lucrurile in urmatoarea situatie : sunt divortata de pe 14 ianuarie a.c. azi, fostul sot mi-a cerut ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat deces FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD acum 20 ani m-am despartit de fosta sotie. nu si legal. certificatul de casatorie a ramas la ea. nu am mai avut nici o legatura cu ea. in toti acesti ani nu ... (vezi toată discuția)
Copie certificat de nastere pierdut de roman plecat temporar in strainatate. rabina rabina Buna ziua, Un cunoscut care e cetatean roman, plecat temporar in strainatate, si-a pierdut certificatul de nastere si buletinul de identitate. Are pasaport ... (vezi toată discuția)