avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

buna ziua
bunica a decedat acum 9 ani si bunicul acum 4 ani. succesiunea nu a fost facuta pana acum. sunt 3 frati dintre care unul a locuit in casa parinteasca de cand s-a nascut. el a avut grija de parinti si de casa. fratele mijlociu acum vrea sa se faca succesiunea ca sa isi primeasca partea. de la un avocat am inteles ca daca nu s-a facut succesiunea in termen de un an de la decesul parintilor si fratele cel mic a ramas in casa parinteasca atunci inseamna ca el mosteneste bunurile de la parinti si ceilalti 2 frati chiar daca l-ar da in judecata nu ar avea castig de cauza
asa este?
multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:40, 29 Iulie 2016
Nu este hiar asa...
De la departare asa pare, cum ca fratele ramas in casa a acceptat mostenirea, iar fratii care au plecat la oras ar fi renuntat la mostenire, insa in fapt, si in drept, renuntarea la mostenire trebuie sa fie expresa, renuntarea nu se presupune. Deci, chiar daca moral casa si acareturile i-ar reveni fratelui ramas pe glie, legal mostenirea se va imparti la trei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu succesiunea ellymer ellymer Buna seara, Va supun atentiei urmatoarea situatie: Bunicii din partea tatalui sunt decedati din anul 2004.Ei au avut doi copii: tatal meu si fratele lui. ... (vezi toată discuția)
Mostenire marianalin marianalin Bună ziua, suntem patru frați,cu ambii părinți decedati fără succesiune la bunurile deținute de părinții noștri. Fratele cel mare locuiește in ... (vezi toată discuția)
Succesiune stefan alexandru stefan alexandru buna ziua datele problemei: stau cu sotia si copii(2) la soacra mea socrul meu a decedat acum 5 ani ,sotia m-ai are un frate casatorit si un copil ce a ... (vezi toată discuția)