avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Necunoscute cu privire la SRL-D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Necunoscute cu privire la SRL-D


Logodnica mea va prelua o afacere din mers dar va trebui sa-si deschida propria firma pentru asta, cel mai probabil un SRL debutant in regim de micro (neplatitor de TVA) pentru ca din 2016-2017 a devenit mai atractiv decat un I.I. sau PFA si pentru ca este optiunea mai buna, cu o singura exceptie, accesul la profitul realizat.

Firma fiind relativ mica (pentru inceput) si avand nevoie de o parte din profitul lunar pentru cheltuielile de trai cotidiene ma framanta problematica mecanismelor de functionare ale acestei oprelisti, deci :




1. Concret, cum se restrictioneaza accesul la profitul inregistrat si ce mijloace exista pentru a-l putea intrebuinta partial strict in vederea nevoilor de subzistenta?


2. Prin natura situatiei, ulterior, e necesar ca si eu sa ma implic profund in activitatile specifice firmei atat in cele comerciale cat mai ales in cele administrative.
Asadar, prin ce metode concrete se poate ulterior sa devin si eu (impreuna cu ea) administrator al firmei ? (bineinteles cu acordul expres al logodnicei)

P.S. Nu exista posibilitatea ca sa devenim ambii de la bun inceput administratori.



Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dorky , utilizator 18:15, 29 Iulie 2016
1. In primul rand trebuie sa stiti faptul ca la SRL-D aveti obligatia sa reinvesiti 50 % din profit.
Restul profitului se imparte intre asociati sau i se atribuie asociatului unic sub forma de dividende.

2. Puteti deveni oricand administratorul societatii - daca indepliniti conditiile legale. Se intocmeste dosarul si inregistrati la ONRC.
1. Aveti dreptate, am considerat in mod eronat ca obligatia reinvestirii a 50% din profit survine exclusiv in urma finantarii nerambursabile ori, in fapt, obligatia exista in oricare situatie ceea ce ne v-a indrepta in mod automat spre organizarea sub forma SRL.

Totusi, intrebarea se refera la la cu totul altceva si anume la modul in care profitul unui SRL poate fi folosit de administratori pentru ca desi abia am apucat sa citesc despre acesta forma de organizare a firmei am intalnit frecvent acest aspect fiind prezentat ca un minus al organizarii sub forma de societate comerciala si tocmai asta voiam sa aflu de la dvs. concret, cum se restrictioneaza accesul la profitul firmei pentru administratori, prin disponibilitatea banilor de folosit numai la incheierea exercitiului financiar sau la obiect in ce mod ?



2. Conditiile legale le indeplinesc dar procedura e simpla in sensul ca merg la registrul comertului cu cateva formulare completate,cu administratorul, achit probabil cateva sute de lei si devin administrator cu drepturi depline alaturi de logodnica mea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la srl-d la srl nebunica nebunica Buna ziua 1.trecerea de la srl-d la srl poate fi facuta si voluntar ? ( daca da, exista un termen limitativ?) 2.una din conditiile de functionare al unui ... (vezi toată discuția)
Club,infiintare,conducere nicusor_enache nicusor_enache cu respect,o intrebare va rog frumos. sunt membru fondator al unei asociatii non profit,si in cadrul intalnirii membrilor fondatori a aparut ideea de a ... (vezi toată discuția)
Cum lucrez cu un srl silvium09 silvium09 Buna ziua Ca un novice in domeniul antreprenoriatului am cateva nelamuriri: 1. Ma intereseaza sa-mi deschid o mica afacere de comert online. Presupun ca fara ... (vezi toată discuția)