avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum lucrez cu un srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum lucrez cu un srl

Buna ziua
Ca un novice in domeniul antreprenoriatului am cateva nelamuriri:
1. Ma intereseaza sa-mi deschid o mica afacere de comert online. Presupun ca fara o forma legala nu pot testa viabilitatea ideii. Un SRL sau SRLD mi se pare o idee intresanta, dar nu sunt prea lamurit cum pot lucra cu acesta. In ce calitate pot administra acest srl : trebuie sa fiu propriul angajat si implicit sa am un salariu sau se poate si fara - sa lucrez cu el, platind doar impozit pe profit si sa reinvestesc mai departe profitul, cu optiunea ca, mai tarziu, daca afacerea merge sa devin si propriul angajat . O persoana fizica autorizata nu mi se pare atractiva, dat fiind ca pe langa plata impozitului ar trebuii sa platesc si asigurari sociale pe tot profitul obtinut. Ma poate ajuta cineva sa inteleg mai bine?
2. Ce alte optiuni as mai avea, in afara de aceste doua forme de organizare ( in afara de societate pe actiuni, care presupune un capital minim de 25000 euro) ?
2. Daca activitatea pe care vreau sa o desfasor se desfasoara doar in mediul online, pentru sediul social al firmei, mai trebuie sa fac schimbarea de destinatie a spatiului?
Cu multumiri
silvium09
Cel mai recent răspuns: REINVENT CONSULTING , Consilier juridic 15:24, 21 Iunie 2017
Buna ziua, Va puteti derula activitate economica sub forma de SRL sau SRL-D, dumneavoastra fiind administrator puteti opta sau nu sa va faceti contract de munca pe firma. Puteti stabili sediul social al firmei in imobilul dumneavoastra, cu autorizarea activitatii la terti. Pentru detalii ne puteti contacta.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2017
REINVENT CONSULTING, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online comercializare articole textile - pfa/ii/if/srl/srl-d? neamtuandrei neamtuandrei Bună ziua, Intenționez să deschid un magazin online având ca principala activitate comercializarea produselor textile(artizanat) realizate atât de mine ... (vezi toată discuția)
Srl vs srl-d Omuletverde Omuletverde Va salut cu respect. Ajung la dumneavoastră cu o serie de întrebări. Stiu cat de bogat este internetul de postari cu informatii similare insa majoritatea ... (vezi toată discuția)