avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot cere recalcularea indemnizatiei crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot cere recalcularea indemnizatiei crestere copil?

Buna ziua,
as dori sa stiu daca am dreptul sa cer recalcularea indemnizatiei de crestere copil in situatia in care ma aflu. Am fost in litigiu cu fostul angajator si in august anul trecut am castigat dreptul de repunere pe functie si plata salariilor restante. Anul trecut in iunie am nascut si am ramas in maternitate. Vreau sa stiu daca pot solicita fostului angajator adeverinta cu venitul obtinut in ultimele 12 luni pentru dosar indemnizatie crestere copil. La data depunerii dosarului nu aveam sentinta judecatoreasca si nu eram repusa in drepturi ca sa solicit adeverinta de la fostul angajator. In cazul in care fostul angajator nu mai are activitate si nu poate sa-mi elibereze acea adeverinta , la cine ma pot adresa in acest sens?
As dori sa depun adeverinta pentru ca de la 1 iulie se ia in calcul 85% din veniturile realizate.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 31 Iulie 2016
1. Puteti solicita fostului angajator eliberarea adeverintei respective.
In sensul art.34 alin.5 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicata, modificata si completata, la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acestam durata activitatii, salariul, vechime in munca, in meserie si in specialitate.

In situatia in care acesta refuza, aveti posibilitatea sa va adresati cu o sesizare la ITM-ul (inspectoratul teritorial de munca), in a carui raza teritoriala angajatorul isi are sediul social.

2. Fostul angajator chiar daca nu mai are activitate va poate elibera adeverinta in cauza...problema se pune in situatia in care acesta a fost radiat de la ONRC.

3. Intrebati si la ANPIS - Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială - despre situatia dvs.
E-mail: secretariat@mmanpis.ro
sau
[ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine imi suspenda in continuare cim? EricaTimea EricaTimea Sunt in concediu de crestere a copilului pana luna viitoare. Intre timp s-a nascut al doilea copil si trebuie suspendat in continuare CIM. Problema este ca s-a ... (vezi toată discuția)
Unde pot gasi arhiva unei firme radiate clara - maria clara - maria Sotul meu a lucrat ca medic veterinar 2 ani de zile la firma RA- CARN SRL care a fost radiata la 04.02.2011 ca urmare a inchiderii procedurii falimentului; ma ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime munca persoana decedata mircea.macavei mircea.macavei Buna ziua! Am urmatoarea situatie: tatal meu a decedat de curd si doresc sa depun dosarul pentru pensia de urmas. Printre actele necesare, mi s-a spus ca am ... (vezi toată discuția)