avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport diplomatic
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport diplomatic

Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti o lege sau undeva un link unde pot gasi informatii despre cine si in ce conditii poate obtine Pasaport Corp diplomatic.
Eu, persoana fizica in Romania pot obtine asa ceva? si daca da, cum?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:22, 7 Aprilie 2017
Care este posibilitatea ? Exista sau nu o posibilitate?
Posibilitatea este sa aveti o functie in stat (ministru, parlamentar, etc.) sau sa faceti parte din familia cuiva care este asa ceva (sot, sotie sau copil minor).

Un pasaport diplomatic obtinut prin frauda n-are nicio valoare, nu impresioneaza decat naivii, deoarece autoritatile statului pe care il vizitati pot lua legatura cu autoritatile romane, care le pot spune clar ca nu aveti imunitate diplomatica, sunteti doar un impostor.

In general Ministerul de Externe al unei tari trebuie sa stie ce persoane cu imunitate diplomatica se afla in tara proprie.
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura sau nu pentru iesirea din tara cu minor? iulica21 iulica21 Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine la aceasta intrebare.Am venit in vacanta in Romania cu sotul si copilul italieni amandoi.Sotul a trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Pasaport in regim de urgenta Tonia30 Tonia30 Buna ziua. Se mai elibereaza pasapoarte temporare (cele de 1 an) in regim de urgenta? Am auzit ca numai pe motive medicala, dar nu am gasit nicaieri ... (vezi toată discuția)
Angajatii ambasadei manolachealex manolachealex Angajatii abasadei si familiile lor beneficiaza de imunitate de jurisdictie? (vezi toată discuția)