avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi am in curtea mea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi am in curtea mea?

Locuiesc la curte, in mijlocul unei localitati. Am un copil alergic la intepaturi de insecte. De 10 ani il rog pe vecinul meu care detine un jur de 50 de stupi de albine sa le mute macar pe timp de vara undeva in afara localitatii.
Ca parinte traiesc zilnic teama ca copilul meu va fi intepat de o albina si poate intra oricand in soc anafilactic(locuiesc la 50 de km de Bucuresti si 30 km de cel mai apropiat spital).
Degeaba am explicat situatia vecinului, el are curtea lui iar stupii sunt asezati cu fata spre curtea mea.
Mai nou, acelasi vecin face galagie fiind deranjat de faptul ca am stropit doua randuri de varza cu o solutie pentru puricele verde, spunand ca ii afecteaza albinele.
Nu stiu daca am gresit cu ceva dar ca cetatean imi simt drepturile ingradite. Din cate stiu, celor care cresc albine trebuie sa li se asigure o vatra in afara localitatii pentru a nu pune in pericol siguranta oamenilor.
Va rog, daca se poate, sa imi dati detalii despre legile privind apicultura, cum sa il pot determina pe acest vecin sa mute sau sa duca vagonul de albine in afara localitatii, departe de curtea mea.
Nu am nimic cu nimeni, dar, ca mama, consider ca viata copilului meu este mai presus de orice.
Multumesc tuturor celor care imi inteleg situatia si vor sa ma sfatuiasca.
Cel mai recent răspuns: george201011 , utilizator 20:02, 19 Iunie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Si din toata lista asta care este distanta pentru stupii de albine?
Pentru @jurist Clement:
Cu emoticoanele inteleg ca nu sunteti abuziv, ca probabil le-ati manipulat fara sa le agresati si nici nu sunt asa multe, mai incapeau pe ecran.
Dar cu intrebarea si raspunsul ce aveti ? Intrebarea se referea la albine, la stupii de albine . Ori dv copiati aici art 11 care cuprinde multe dar nimic despre albine. Poate nu se observa si-ar fi bine sa subliniati ( sa evidentiati ) prevederea referitoare la albine, daca exista .
Altfel poate acest raspuns este pentru alte intrebari referitoare la tauri, cai, pasari, porci, etc.
Eu nu regret ca sunt aici moderatori care-si fac bine treaba si ne mai atentioneaza cand suntem pe langa subiect. Oricine mai poate gresi dar nu trebuie sa perseveram in greseala.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2009
Adriantot, moderator
Pai in lista asta nu e! :))
E in legea de mai sus 89/1998!
"(3)Amplasarea stupilor de albine pe terenurile deţinute de apicultori, cu orice titlu, se face la o distanţă de cel puţin 5 m faţă de căile ferate, drumurile publice sau hotarele proprietăţilor din domeniul public sau domeniul privat, intravilan sau extravilan."=D>
:offtopic:
jurist Clement a scris:
Deci nu sunt aiurea Ordinele citate,imi este permis sa le postam nu ?

Doar daca aduc un plus de valoare discutiei, or simpla indicare a unui numar nu face acest lucru. A se vedea art. 2.4 din regulament.

Si cred ca nu-s abuziv la intrebuintarea de emoticoni ?!

Puteti sa credeti ce vreti, dar un emoticon este de regula de ajuns. 8 cu siguranta intrec masura!

Ordinul nr.53/1997 al Ministerului Agriculturii si Alimentatiei,
Ordin nr. 536 din 23/06/1997 pentru aprobarea Normelor de igienă şi a recomandărilor privind mediul de viaţă al populaţiei
unde se stabilkesc ,,distantele la amplasrea anexelor gospodaresti"-fata de vecini !!
Care-i problema d-na moderator,daca Forumul are Topic si este public,nu inteleg ce nu-i convenabil ?
Deci consider ca nu este rezervat un topic de lux unora ma deosebiti,si va invit sa studiati si sa va conformati si dv la regulamentul forumului,fara sa atentionati in zadar

Stimate domn, imi pare sincer rau ca nu sesizati absurditatea mesajului dvs! N-ati raspuns nimic la obiect nici prima si nici a doua oara. Va rog sa nu imi faceti recomandari cu privire la un regulament pe care e clar ca nu il cunoasteti! Nu vi se cere decat sa participati intr-un mod util la discutie, daca nu puteti atunci sunt convinsa ca stiti deja ca mesajele inutile vor fi sterse. Nu e niciun lux, e pur si simplu o cerinta a acestui forum.

Acestea fiind spuse, am rugamintea sa revenim la subiectul discutat, si anume amplasarea stupilor de albine.

Alte discuții în legătură

Albine - distanta legala fata de casa vecinului pintea1971 pintea1971 buna ziua,o bunicuta a facut plingere la politie ca vecinul si-a pus albinele peste drum la circa 5-6m,a facut plingere la politie dar nimic ,doresc sa stiu la ... (vezi toată discuția)
Pozitionare stupina cristianx004 cristianx004 am un vecin care de 10 ani detine o stupina de 100 stupi amplasata in localitate.Impreuna cu 5 vecini am facut reclamatie la politie si sanatate publica pentru ... (vezi toată discuția)
Legislatie amplasarea unei stupine cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu care este distanta legala pana la care se poate amplasa o stupina fata de proprietatea vecina. Exista si o limita a numarului de stupi care ... (vezi toată discuția)