avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendarea executarii in apel
Discuție deschisă în Executare silită

suspendarea executarii in apel

Buna seara ,

Am urmatoarea situatie urgenta : contestatie la executare , solutionata la fond , depun apel , in termenul prevazut de lege - se stie , conform , art 468 , ca apelul suspenda executarea silita - cu toate acestea , desi explic acestuia , executorul emite publicatie de vanzare . Mentionez , ca nu am trecut in cererea de apel , ca si capat de cerere , suspendarea executarii , pentru ca stiam ca apelul suspenda executarea .In aceste conditii cum pot obtine suspendarea executarii silite , pana la solutionarea definitiva , pe baza art .450 sau pe calea ordonantei presedentiale ?

Multumesc mult si astept raspuns , cat mai repede posibil ,

Dana
Cel mai recent răspuns: dana8 , utilizator 00:58, 30 Iulie 2016
Eu cred că trebuie să solicitați suspendarea executării silite în baza art. 719 NCPC care la alin. (1) prevede că ,,Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, la solicitarea părţii interesate şi numai pentru motive temeinice, instanţa competentă poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odată cu contestaţia la executare sau prin cerere separată.,,
Aveți în vedere și faptul că va trebui să plătiți o cauțiune care se va calcula conform art. 719 alin. (2) NCPC
Puteți solicita și suspendarea provizorie a executării până la soluţionarea cererii de suspendare, conform alin. (7) art. 719...
Multumesc , dar am aplicat acest lucru la instanta de fond , mi s-a admis suspendarea provizorie , cu plata unei cautiuni ; acum insa sunt in apel , si nu stiu , daca se aplica acelasi principiu sau trebuie sa o fac pe alte articole de lege - fie 450 fie cel care reglementeaza ordonanta .

Multumesc mult si astpet raspuns ,

Dana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.468 , alin 5 aplicare steflea steflea Buna seara , Raspuns urgent pentru urmatoarele intrebari : 1. contestatie la executarea silita , respinsa la prima instanta , am declarat apel , in termenul ... (vezi toată discuția)
Cum pot suspenda executarea unei sentinte executorii pronuntata de instanta de fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Am urmatoarea speta : Intr-un litigiu de munca in care partile sunt reclamant-un angajat al firmei X iar parat - un angajat al acestei firme . ... (vezi toată discuția)
Apel in vechiul si noul cod civil steflea steflea Buna seara , Este vorba de 2 spete : 1. Executare silita inceputa pe vechiul cod , contestatie judecata , suspendare provizorie a executarii cu plata unei ... (vezi toată discuția)