Buna seara ,
Raspuns urgent pentru urmatoarele intrebari :
1. contestatie la executarea silita , respinsa la prima instanta , am declarat apel , in termenul prevazut de lege , executorul emite publicatie de vanzare si am solicitat ( intrucat nu exista inca termen pentru apel ) suspendarea executarii silite pana la solutionarea definitiva , in baza art.468 alin 5 , care spune , ca apelul exercitat in termen suspenda executarea silita . Am procedat corect ?
2. care credeti ca sunt sansele pentru admiterea cererii ?
Multumesc mult ,
Daniela
Buna dimineata ,
Inteleg acest lucru , insa va rog sa imi raspundeti si la prima intrebare : in situatia prezentata se aplica sau nu art.468 , alin 5 Cod de procedura civila ?
Multumesc mult ,
Daniela
Nu se aplica. " Termenul de apel suspendă executarea hotărârii de primă instanţă, Articolul invocat de dvs. se refera la apelul facut in urma hotararii instantei de fond si nu la apelul facut la contestatia la executare care nu e" hotarare de prima instanta". Daca contestatia la executare a fost respinsa executarea poate continua. Art 718 si 719 cpc
Puteți cere în instanță suspendarea executării. Suspendare o dispune numai judecătorul.
Pentru suspendare însă trebuie să plătiți o cauțiune în cuantum de 1000 de lei, plus taxa de timbru.