avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită art.468 , alin 5 aplicare
Discuție deschisă în Executare silită

art.468 , alin 5 aplicare

Buna seara ,
Raspuns urgent pentru urmatoarele intrebari :
1. contestatie la executarea silita , respinsa la prima instanta , am declarat apel , in termenul prevazut de lege , executorul emite publicatie de vanzare si am solicitat ( intrucat nu exista inca termen pentru apel ) suspendarea executarii silite pana la solutionarea definitiva , in baza art.468 alin 5 , care spune , ca apelul exercitat in termen suspenda executarea silita . Am procedat corect ?
2. care credeti ca sunt sansele pentru admiterea cererii ?
Multumesc mult ,
Daniela
Cel mai recent răspuns: steflea , utilizator 11:55, 8 Iunie 2017
Nu va poate raspunde nimeni .daca aveti sau nu sanse, fara sa vada dosarul!
Buna dimineata ,
Inteleg acest lucru , insa va rog sa imi raspundeti si la prima intrebare : in situatia prezentata se aplica sau nu art.468 , alin 5 Cod de procedura civila ?
Multumesc mult ,
Daniela
Va rog , imi poate raspunde si mie cineva la prima intrebare , din situatia prezentata ? Este urgent .
Multumesc mult ,
Daniela
Nu se aplica. " Termenul de apel suspendă executarea hotărârii de primă instanţă, Articolul invocat de dvs. se refera la apelul facut in urma hotararii instantei de fond si nu la apelul facut la contestatia la executare care nu e" hotarare de prima instanta". Daca contestatia la executare a fost respinsa executarea poate continua. Art 718 si 719 cpc
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator
Puteți cere în instanță suspendarea executării. Suspendare o dispune numai judecătorul.
Pentru suspendare însă trebuie să plătiți o cauțiune în cuantum de 1000 de lei, plus taxa de timbru.

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii in apel dana8 dana8 Buna seara , Am urmatoarea situatie urgenta : contestatie la executare , solutionata la fond , depun apel , in termenul prevazut de lege - se stie , ... (vezi toată discuția)
Recuperare recipisa cautiune - cererea suspendare nu a fost admisa Notsure Notsure RECUPERARE RECIPISA CAUTIUNE Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: am o contestatie la executare, pentru care am solicitat si suspendarea- am platit ... (vezi toată discuția)
Cum pot suspenda executarea unei sentinte executorii pronuntata de instanta de fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Am urmatoarea speta : Intr-un litigiu de munca in care partile sunt reclamant-un angajat al firmei X iar parat - un angajat al acestei firme . ... (vezi toată discuția)