avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident,va rog sa imi oferiti cateva sfaturi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident,va rog sa imi oferiti cateva sfaturi

Buna seara,vreau sa ma sfatuiti in legatura cu un accident rutier in care am fost implicat in data de 21 Iulie 2016.X-(
Accidentul s-a produs din vina unui domn cu Gloria (combina agricola) care nu mi-a acordat prioritate in localitatea de unde sunt si eu cat si . Dupa accident dansul a spus ca ambii suntem vinovati, deci sa facem culpa comuna, dar eu nu am fost de acord si am chemat politia,din pacate am facut greseala de a nu chema politia rutiera ci de a chema politistul comunei din care facem parte. Ei bine acesta i-a explicat domnului cu gloria ca este vinovat,iar in afara de asta gloria nu era nici inmatriculata deci ar fi caz penal. Dupa ce a auzit acestea, omul a venit la mine si mi-a propus sa ne intelegem, si ca el imi va repara masina, cum suntem concetateni eu nu am vrut sa ii fac rau omului si am acceptat. Politistul a plecat fara sa faca nicibmacar un proces verbal, iar noi am facut un contract pe care din pacate nu l-am legalizat.
Ei hine problema este ca din momentul accidentului domnul nu a facut nici un demers pentru a imi repara masina,si ma gandesc sa actionez legal,ce spuneti as avea sanse si daca da ce ar trebui sa fac?
Va rog sa ma sfatuiti, nu vreau sa raman cu paguba.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 13:13, 30 Iulie 2016
Combinele nu se inmatriculeaza ci se inregistreaza la primarie intrucat sunt utilaje agricole.
Mergeti la politistul comunei si solicitati-i un proces verbal de constatare a accidentului si ii cereti sa va elibereti autorizatie pentru reparatie.
Fara autorizatie de reparatie de la politie nu va repara masina niciun service deoarece este caz penal.
Trebuie sa il actionati in judecata pentru a va despagubi daca nu vrea pe cale amiabila.
Interesati-va la primarie daca utilajul este inregisrat la primarie iar daca nu este atunci puteti sa il "speriati" pe combiner ca ii veti face plangere penala pentru punerea in circulatie pe drumurile publice a unui vehicul neinmatriculat sau neinregistrat.
Depuneti la politie o plangere impotriva combinierului pentru conducerea pe drumurile publice a unei combine neinregistrata la primarie si pentru producerea unui accident de circulatie in urma neacordarii prioritatii de trecere. Solicitati contravaloarea reparatiei autoturismului avariat, chiar daca momentan nu puteti sa precizati cuantumul pagubei.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto cu nr date de primarie vetx vetx as avea o intrebare,daca este legala inmatricularea unui autoturism de teren cu nr date de primarie asemenea scuterelor.in cazul in care primaria imi acorda ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in data de 12.12.2020 am avut un accident rutier, ... SPaul95 SPaul95 Buna ziua, in data de 12.12.2020 am avut un accident rutier, eu am fost vinovat deoarece am lovit din spate, celalalt sofer a chemat politia si salvarea doar ... (vezi toată discuția)
Termen limita de depunere a plangerii in cazul unui accident rutier? maharvey maharvey pe data de 05.12.2008 am avut un accident soldat cu avarierea ambelor masini. pana la aceasta data politia nu a stabilit nimic. in cate zile pot depne ... (vezi toată discuția)